Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Normiranec

    Paket*NORMIRANEC

     

     

    Kaj vsebuje?

    Od 1.1.2015 dalje lahko davčni zavezanec (s.p., športnik, dopolnilna dejavnost na kmetiji, zdravnik, odvetnik ipd.) pri ugotavljanju davčne osnove davčnega leta upošteva normirane odhodke v višini 80% ustvarjenih prihodkov pod naslednjimi pogoji:

    • če v davčnem letu pred tem davčnim letom njegovi prihodki iz dejavnosti, ugotovljeni po pravilih o računovodenju, ne presegajo 50.000 evrov, ali
    • če v davčnem letu pred tem davčnim letom njegovi prihodki iz dejavnosti, ugotovljeni po pravilih o računovodenju, ne presegajo 100.000 evrov in je bila pri zavezancu v skladu z zakonom, ki ureja pokojninsko in invalidsko zavarovanje, obvezno zavarovana vsaj ena oseba za polni delovni čas, neprekinjeno najmanj pet mesecev.

    Če davčni zavezanec iz zgornje točke v dveh ali treh naslednjih letih ne bo potreboval bančnih kreditov, ne bo sodeloval na razpisih, če nima osnovnih sredstev ali pa je njihovo število zanemarljivo in če v naslednjih dveh ali treh letih ne predvideva, da bo presegel 50.000 evrov prometa, potem računovodstvo oz. knjigovodstvo ni potrebno. Še vedno pa mora paziti vsaj na:

     

    • 1. Oddajati mesečna poročila o prispevkih
    • 2. Oddajati poročila o izplačanih najemninah fizičnim osebam
    • 3. Izdajati račune v za to licencirani programski opremi
    • 4. Oddajati knjige DDV (opcijsko)

     

    Če pa boste potrebovali kredite, imate veliko osnovnih sredstev ali predvideva, da bo presegel 50.000 evrov, se vodenje knjig priporoča že od pričetka.

    V kolikor bo v obdobju enega leta presegel 50.000 evrov, pa bo obvezno potrebno vodenje knjigovodstva zaradi obračunavanja DDV.

    Pravne osebe so zaradi določb ZGD-1 dolžne voditi knjigovodstvo ne glede na normiranstvo.


    Če niste zadovoljni z informacijami ponudbo in poslali vam bomo paket, ki bo ustrezal vašim zahtevam oz. željam. Pritisnite TUKAJ.