Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Prihajajo nove spremembe za leto 2018

    Tisti, ki nas spremljate veste, da smo veliko pozornost namenjali spremembam, ki so se napovedovale na področju normiranih espejev.

    Po znanem pregovoru : »Tresla se je gora – rodila se je miš« očitno spremembe pred volilnim letom ne bodo tako velike, kot se je napovedalo, še vedno pa niso nepomembne.


    Vlada je sprejela paket davčnih sprememb, s katerimi se po njihovih besedah nadaljuje prestrukturiranje davčnega sistema, predvsem v smeri povečanja konkurenčnosti slovenskega poslovnega okolja.

    NOVO: Razbremenjuje se davčna obremenitev zaposlenih, ki jih slovenska podjetja želijo napotiti na delo v tujino, kot tudi tujcev, ki jih želijo v svoje vrste dobiti slovenska podjetja. Na ta način želi država pospešiti prenos in internacionalizacijo znanja

    NOVO: S predlogom zakona o dohodnini se odpravlja tudi stopničavost dodatne splošne olajšave. Sprememba bo prinesla blažje prehode iz dohodninskega razreda v razred, kar v praksi pomeni, da v primeru manjših (lahko tudi 1 EUR) zneskov, ki so lahko v prejšnji ureditvi pomenili višji razred zaposleni ne bo prejel nižjega neto prihodka (nadure, stimulacija…).

    NOVO: Kot smo že večkrat pisali, je sedaj dokončno jasno, da vezane knjige računov ostajajo.  

    NOVO: Za normirane espeje velikih sprememb ne bo, so pa nekatere manjše, ki pa jih bomo povzeli v posebnem članku. Spremembe niso nepomembne, zato predlagamo, da nam sledite na spletni strani in omrežjih. 

    PRIPOROČAMO:
    --> 9 novosti, ki jih prinaša mini delovna reforma
    --> Novosti za kmete pri plačilu socialnih prispevkov
    --> Strokovni kolegij - september 2017