Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    NUSZ - Pravne osebe

    Finančna uprava RS (FURS) je že 6. maja 2016 začela z elektronskim vročanjem odločb o odmeri nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) pravnim osebam preko portala eDavki, in sicer za zavezance iz območja določenih občin, od tega dneva dalje pa je v različnih terminih odločbe izdala za ostale posamezne občine.

    Prevzem odločb lahko izvedejo le zavezanci, ki uporabljajo digitalno potrdilo. Ker pa veliko zavezancev pri poslovanju s Finančno upravo ne uporablja digitalnega potrdila, za potrebe elektronskega poslovanja določijo pooblaščence za vlaganje dokumentov (najpogosteje računovodske servise).
    Če ti pooblaščenci za vlaganje dokumentov ne nastopajo tudi v vlogi pooblaščencev za vročanje ali nimajo urejenih ustreznih pravic v sistemu eDavki (eVrocanje-OsDok - Osebni dokument), odločb ne morejo prevzeti. 

    POZOR: Četudi se z odmerjeno višino ne strinjate, NE ZAMUDITE ROKA ZA PRITOŽBO!

    Pomembno : Zavezanci za plačilo postanete, četudi odločbe ne prevzamete. V teh primerih se bo štelo, da so bile odločbe vročene 15 dan od dneva, ko so bile odločbe (ter obvestilo, da je zavezanec prejel dokument) vložene v sistem eDavki.
    Poenostavljeno : z dnevom izdaje odločbe začne teči 15 dnevni rok v katerem bo odločba šteta kot vročena, četudi je ne prevzamete. Z naslednjim dnem bodo začeli teči roki za izpolnitev obveznosti ter rok za pritožbo. Tisti zavezanci, ki imajo digitalno potrdilo, pa morajo odločbe prevzeti s podpisom elektronske vročilnice in z dnem podpisa elektronske vročilnice se šteje odločba za vročeno.

    Če pa odločbo prevzamete sami, je rok za pritožbo v 15 dneh od dneva prevzema.

    Fizične osebe (večina) ste odločbe prejeli po klasični poti, kar pa se tiče pritožbenih rokov je zadeva podobna. Še enkrat svetujemo, ne zamujajte rokov za pritožbe! Več: TUKAJ.

    Preberite tudi :

    POMEMBNO - NUSZ Slovenj Gradec
    POZOR: Zavezani ste k plačilu, četudi ne dobite odločbe (NUSZ)
    Dodatno pojasnilo v zvezi z vročanjem in prevzemanjem odločb NUSZ v portalu eDavki
    Pojasnila v zvezi z vročanjem in prevzemanjem odločb NUSZ v portalu eDavki