Novice

  Podjetje

  PRISTAR d.o.o.
  Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

  PE Ravne na Koroškem
  Koroška cesta 7
  2390 Ravne na Kor.

  Pristar Koroška d.o.o.
  Trg 36, 2391 Prevalje

  Davčna številka: 95580085
  TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

  Hiter kontakt

  Skladno z vsemi zakoni ter imenovanjem komisije za ugotavljanje podlage za odpoved pogodbe o zaposlitvi pri delodajalcu, so bili s 1. januarjem 2006 izpolnjeni vsi formalni pogoji, za začetek postopkov za odpoved pogodbe o zaposlitvi invalidu. Uzakonitev te možnosti je v dogovoru s socialnimi partnerji hkrati prinesla tudi uvedbo kvotnega sistema zaposlovanja invalidov.

  Kaj to pomeni za delodajalce?

  Na slovenskem podjetniškem parketu so napovedane nove subvencije in ugodna posojila. Pričakovanih je več sto milijonov evrov podjetniških spodbud, marca je pričakovana objava peščice ukrepov, pomembnejši razpisi pa prihajajo v mesecih do poletja.

  Zaposlovanje tujcev predstavlja pomemben vidik sodobnega trga dela, a hkrati zahteva natančno poznavanje zakonodaje in postopkov. Nepravilna uporaba postopkov lahko privede do zapletov in podaljšanja časa za pridobitev potrebnih dovoljenj.

  Znane so strateške usmeritve in prioritete glavnih inšpektoratov v Sloveniji, ki bodo izvajali poostrene nadzore na različnih ključnih področjih. V nadaljevanju povzemamo področja, ki jih bodo davčni in carinski inšpektorji v letu 2024 vzeli pod drobnogled.

   

  Stran 1 od 220