Novice

  Podjetje

  PRISTAR d.o.o.
  Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

  PE Ravne na Koroškem
  Koroška cesta 7
  2390 Ravne na Kor.

  Pristar Koroška d.o.o.
  Trg 36, 2391 Prevalje

  Davčna številka: 95580085
  TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

  Hiter kontakt

  Zaradi dviga stroškov dela, podražitev energentov, živil, splošne inflacije... se dražijo tudi vrtci. Osnovno ceno vrtcev določajo občine vsaka zase. Ceno vrtčevskega programa po pravilu predlaga vrtec, ki pripravi kalkulacije, na osnovi teh pa cene potrdi občina oziroma občinski svet.

  Cena programa vrtca je sestavljena iz stroškov dela zaposlenih v vrtcu, to je večji del- med 70 in 80 odstotki celotne cene, stroškov materialastoritev in stroška živil za otroke. Občina lahko sprejme tudi različne cene programov za različne vrtce v občini. Cene se razlikujejo glede na vrsto programa, starostno kategorijo, sestavo oddelkov.

  Kot smo že poročali, z 20. novembrom vstopi v veljavo nov zakon, ki delodajalcem nalaga nove obveznosti na področju beleženja evidenc dela. Podjetja bodo morala z 20. novembrom vpisovati točen čas prihoda in odhoda, odmore (ali ga je delavec izrabil ali ne in v kakšnem trajanju), prav tako bo treba voditi ure, ki jih bo delavec opravil v posebnih pogojih dela (dodatke za morebitno nočno, nedeljsko, izmensko, praznično delo ...), in tudi delovni čas, če je ta neenakomerno ali začasno prerazporejen.

  Po dveh nekoliko bolj drugačnih letih, smo se v letu 2022 zopet srečali v živo. Veseli smo, da se bomo tudi letos družili v prijetni družbi, uživali v stand UP komediji, se pogovarjali, malo neformalno mrežili in predvsem za nekaj uric pozabili na številke.

  Obveznost vodenja evidenc delovnega časa po trenutno veljavni zakonodaji obstaja že sedaj. Novela Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti sprejeta aprila letos prinaša nekaj novosti in dodatnih obveznosti za delodajalce na tem področju, s ciljem izboljšanja transparentnosti. V praksi se bodo spremembe začele uporabljati od 20. novembra 2023.

  Stran 1 od 217