Novice

  Podjetje

  PRISTAR d.o.o.
  Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

  PE Ravne na Koroškem
  Koroška cesta 7
  2390 Ravne na Kor.

  Pristar Koroška d.o.o.
  Trg 36, 2391 Prevalje

  Davčna številka: 95580085
  TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

  Hiter kontakt

  Sredi tedna se iztekajo zadnji roki za nekatere pomoči

  Sredi tedna, s koncem meseca, se izteka tudi večina ukrepov za pomoč gospodarstvu v tem obdobju. O novem interventnem zakonu - #PKP9 smo že pisali, ko bo znana konča vsebina, vam bomo o tem poročali. 

  akaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

  --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
  --> Zahtevaj ponudbo

  Za ta teden, do jutri torka 29.6.2021, je najbolj pomembno :

  - skrajni rok za oddajo vloge za prejem temeljnega dohodka.
  Pomembno je, da vsi, ki ste vlogo oddali preverite ali ste nakazilo tudi prejeli. V praksi se je dogajalo, da so nekateri upravičenci dobivali nakazila na osebni TRR ali pa so bile pri sprejemu vlog napake v sprejemu. Torej pomembno je, da veste, če TD niste prejeli in ste do njega upravičeni to sporočite do jutri na spodnji dežurni kontakt, da lahko vlogo oddamo ponovno.

  - skrajni rok za oddajo vloge za prejem delnega povračila fiksnih stroškov.
  Kot smo že poročali lahko podjetniki prejmete pomoč v obliki fiksnih stroškov tudi za obdobje april – junij 2021, vendar se v praksi kaže, da so na koncu to obliko pomoči lahko obdržali samo zavezanci z velikimi fiksnimi stroški in nizkimi ostalimi pomočmi, ki so jih prejeli od države, saj je potrebno na koncu.
  Važno je, da veste da lahko tudi to vlogo še oddate. Tudi v tem primeru nam sporočite to do torka na spodaj neveden dežurni kontakt.

  Dežurni kontakti za pogodbene partnerje Pristar:
  070 752 250Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  02 62 00 311Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  POMEMBNO: Pisali smo že, da je bo eden izmed ukrepov v #PKP9 pomoč, ki bo v najbolj prizadetih panogah najbolj uporaben je pomoč države pri financiranju regresa do zneska 1024 EUR na zaposlenega. VEČ.
  Pomembna je glavna dejavnost podjetja na dan uveljavitve zakona (POZOR: Dejavnost podjetja je pomembna) in jo še lahko spremenite na eVem točki ali notarju, če nimate izbrane tiste, v kateri dela največ zaposlenih oz. opravite največ prihodkov.
  Če želite pomoč koristiti je izredno pomembno, da regres izplačate v zakonskem roku (torej do konca meseca junija 2021) in tudi pravi čas oddate REK obrazce.