Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Sredi tedna se iztekajo zadnji roki za nekatere pomoči

    Sredi tedna, s koncem meseca, se izteka tudi večina ukrepov za pomoč gospodarstvu v tem obdobju. O novem interventnem zakonu - #PKP9 smo že pisali, ko bo znana konča vsebina, vam bomo o tem poročali. 

    akaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

    --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
    --> Zahtevaj ponudbo

    Za ta teden, do jutri torka 29.6.2021, je najbolj pomembno :

    - skrajni rok za oddajo vloge za prejem temeljnega dohodka.
    Pomembno je, da vsi, ki ste vlogo oddali preverite ali ste nakazilo tudi prejeli. V praksi se je dogajalo, da so nekateri upravičenci dobivali nakazila na osebni TRR ali pa so bile pri sprejemu vlog napake v sprejemu. Torej pomembno je, da veste, če TD niste prejeli in ste do njega upravičeni to sporočite do jutri na spodnji dežurni kontakt, da lahko vlogo oddamo ponovno.

    - skrajni rok za oddajo vloge za prejem delnega povračila fiksnih stroškov.
    Kot smo že poročali lahko podjetniki prejmete pomoč v obliki fiksnih stroškov tudi za obdobje april – junij 2021, vendar se v praksi kaže, da so na koncu to obliko pomoči lahko obdržali samo zavezanci z velikimi fiksnimi stroški in nizkimi ostalimi pomočmi, ki so jih prejeli od države, saj je potrebno na koncu.
    Važno je, da veste da lahko tudi to vlogo še oddate. Tudi v tem primeru nam sporočite to do torka na spodaj neveden dežurni kontakt.

    Dežurni kontakti za pogodbene partnerje Pristar:
    070 752 250Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
    02 62 00 311Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

    POMEMBNO: Pisali smo že, da je bo eden izmed ukrepov v #PKP9 pomoč, ki bo v najbolj prizadetih panogah najbolj uporaben je pomoč države pri financiranju regresa do zneska 1024 EUR na zaposlenega. VEČ.
    Pomembna je glavna dejavnost podjetja na dan uveljavitve zakona (POZOR: Dejavnost podjetja je pomembna) in jo še lahko spremenite na eVem točki ali notarju, če nimate izbrane tiste, v kateri dela največ zaposlenih oz. opravite največ prihodkov.
    Če želite pomoč koristiti je izredno pomembno, da regres izplačate v zakonskem roku (torej do konca meseca junija 2021) in tudi pravi čas oddate REK obrazce.