Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Koroški fast food na »poti okoli sveta« (#edenzadrugega)

    SUSHIBOX KOROŠKA, ki predstavlja le del mozaika bogate eksplozije okusov restavracije s hitro prehrano SNACK.box, se je odpravil na »potep po svetu.« Tako je. Prav ste prebrali. Po svetu. Pa čeprav le v kulinaričnem smislu. Samo za vas, cenjeni gurmani, so namreč pripravili projekt SNACK.box 360°. Mamljivo, kajne? Berite dalje.

    Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

    --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
    --> Zahtevaj ponudbo

    Obraz podjetja SNACK.box je Radeljčan Žan Bukovnik, ki je, kot se ljubitelji kuharskih oddaj najbrž še dobro spomnite, svoje veščine leta 2018 izkazal v kuharskem šovu MasterChef Slovenija. Poleg glasbe, grafičnega oblikovanja in kuhanja, se v prostem času ukvarja tudi s »food stylingom«. Takrat je dejal, da najraje kuha rižote, njegova velika želja pa je bila, da bi ob zmagi odprl prvo rižotarno v Sloveniji. Želje sicer (še) ni uresničil, se je pa zato v preteklosti že kalil v številnih restavracijah, zadnji dve leti pa si je izkušnje pridobival na Obali, kjer se, kot pravi, vse vrti okoli hrane. »Pojem kulinarike je malo bolj razširjen, ne samo v smislu obiska restavracij, ampak neke celote. Ljudje se družijo, jedo na številnih odprtih kuhinjah, festivalih, ki jih ni malo,« je dejal nadobudni kuhar, ki si podobne kulinarične klime želi tudi v svoji regiji, kamor se je pred kratkim vrnil.
    Na samostojni podjetniški poti želi kot inkubiranec Mrežnega podjetniškega inkubatorja v Radljah pokazati svoja znanja. Številne dobre domače slovenske proizvode je spoznal z leti, tudi te že pridno predstavlja na Koroškem, kjer med drugim z različnimi delavnicami in sodelovanji ljudem skuša približati raznovrstno hrano, za Korošce pa pod blagovno znamko SNACK.box tudi kuha.

    "Ne želim zgolj industrijsko kuhati, tega posla se želim lotiti razgibano, umetniško, butično. Ob preveliki masi kvaliteta ne more biti več na takšnem nivoju."


    Kvalitet(n)o raje ustvarja sam
    Da bi edinstvena SNACK.box ponudba vseskozi ostala na karseda visokem nivoju, se je Žan že od samega začetka odločil, da hrane ne bo ponujal vsak dan. Ob dnevih, ko jo, pa je njegov glavni cilj skuhati takšne jedi, da si jih bodo gostje zaželeli vedno znova in znova. »Želim, da čakajo na mojo hrano, da se ne bi preveč razpasla. Ne bom kuhal z nizkocenovnimi sestavinami, zato bo za hrano treba odšteti kak evro več. Sestavine bodo sveže, nesmiselno se mi zdi nabiranje zalog v skrinjah, delal pa bom sam, saj bo le tako lahko kvalitetno, kot si želim. Ko bo hrane zmanjkalo, je bo pač zmanjkalo,« je razložil. Vikendi so različni – od ameriškega, mehiškega, italijanskega, balkanskega pa vse do slovenskega.

    Sreda je dan za pice, ki so nekakšna kombinacija med klasično in napolitansko, pri čemer je testo narejeno z drožmi, fermentirano 72 ur. Za prave gurmane pa Žan seveda občasno ponudi tudi pravo napolitansko pico. »Vsem želim dati na razpolago, da si naročijo, kar njim ustreza,« je dejal. Tako kot pice enkrat na teden pripravlja tudi suši, katerega nato sam razvaža po celotni Koroški.

    Kot poudarja, se priprava sušija ne more primerjati s pripravo nobene druge jedi. »Gre za meditacijo, mirnost, sporočanje. Res je zanimivo,« je slikovito opisal. Ker na Koroškem doslej ni bilo posebne azijske ponudbe, se je odločil, da jo ponudi kot prvo. Odziv ljudi na to, kar so do sedaj lahko pokusili, je po njegovih besedah zelo dober, saj so azijske specialitete všeč tako mlajšim kot starejšim. »Vedno sem govoril, da smo Korošci zelo zaprti, kar se tiče hrane, a zdaj ugotavljam, da v bistvu samo nimamo toliko možnosti, dostopa do drugačne hrane.«

    Koronačas? »Eden bolj produktivnih v mojem življenju!«
    Žan čez teden, ko je to le mogoče, v svoji novi SNACK.box kuhinji, kjer ima za to postavljen velik marmorni pult, organizira različne delavnice z gosti, kjer skupaj pripravljajo suši, se preizkušajo v peki kruha z drožmi, sodelujejo v tečaju brušenja nožev, pripravljajo testenin ipd. V koronačasu, ki ga predvsem v smislu učenja opisuje kot enega bolj produktivnih v svojem življenju, se je tako kot mnogi drugi naučil peči kruh, kar ga nikoli prej ni posebno zanimalo. Posebej se je navdušil za tehniko fermentacije, zato se je odločil, da bo odslej vse fermentirane jedi pripravljal sam – sojine omake, kimči, kruh z drožmi ...

    Za konec je razkril še, da so ga na Obali, kjer ima po njegovem opažanju pri hrani velik vpliv Italija, posebno navdušili nad oljčnim oljem, zato ga pri njegovi kuhi ne manjka. »Naša Istra je bogata z oljkami. Olje je vrhunsko, povezal sem se z oljarji, zlasti imam rad olja z okusi, s česnom, limono, s tartufi (oljčno olje Morgan), dimljeno (oljčna olja Jenko), ki dajo na koncu jedi res piko na i. Uporabljal bom bučno olje Kocbeka in kis Skisanc, ki je naravno fermentiran (malinov, kakijev, kavni ...),« je zaključil.

    Njihove izdelke je tako že namestil ob prodajno steno SNACK.boxa, kjer jih ponuja skupaj z nekaterimi svojimi izdelki, kot so kombuča - fermentirani čaj, ki zelo dobro vpliva na naš sistem, razne paštete, čemažev pesto, domač humus namaz, solni cvet z okusom ipd. Uporablja izključno slovenske in lokalne sestavine, zato vse ponudnike prijazno vabi k sodelovanju.

     

     

     

     

    Telefon: 070/405-415
    E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
    Facebook
    Instagram