Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Preprosto zeliščno: Povežite se z naravo s Kozmetiko Timus

    »Narava nas zdravi, vendar le, kadar ji popolnoma zaupamo in prisluhnemo, kakšen nasvet nam daje. Vzemimo si čas zase in se znova povežimo z naravo,« je glavno sporočilo, ki ga z ljubeznijo do svojega poslanstva širita Marija in Irena. Mama in hči, ki ju je življenje vsako po svoje, a presenetljivo sočasno, pripeljalo do pogumne stvaritve lastne linije naravnih kozmetičnih izdelkov.

    Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

    --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
    --> Zahtevaj ponudbo

    Podjetje Timus poleg Marije in Irene sestavljajo še ostali člani družine, ki s svojo brezpogojno podporo in ljubeznijo predstavljajo prvo fronto preizkuševalcev kozmetike. Vse jih druži neizmerna in neumorna ljubezen do narave, do življenja v neokrnjenem okolju, prežetem s soncem in vetrom. Kot pravijo sami, bi si svoja življenja težko predstavljali kako drugače, saj vedo, koliko dobrega (za telo, duha in dušo) nam narava nesebično daje.
     


    In ravno to je tisto, kar vam želijo ponuditi s svojimi izdelki; izkušnjo čutenja in povezave z naravo ter tistim naravnim, kar je v nas, v vsakomur.
     

     

    Zato v njihovih izdelkih najdete izvlečke rastlin z domačega zeliščnega vrta in zelišč z njihove posesti na Koroškem. Vse preostale sestavine skrbno in previdno izberejo, svoje izdelke pa so tudi certificirali pri podjetju ECOGEA, da se lahko tudi vi prepričate o njihovi kvaliteti.

     

    Od mazil do krem in izdelkov za dom
    Mazila so tradicionalni zeliščni pripravki, ki ne vsebujejo vode. Pri Kozmetiki Timus si želijo, da so njihova mazila primerna tudi za dojenčke, zato vanje ne dajejo nobenih eteričnih olj. Njihova mazila vsebujejo ekološko hladno stiskano sončnično olje slovenskega dobavitelja, saj je v večji koncentraciji in pogosti uporabi to primernejše in manj dražilno za kožo od olivnega.
    V mazilih je tudi lokalno pridelan čebelji vosek, ki je že sam po sebi negovalen za kožo, deluje pa tudi blago antiseptično. Poleg teh dveh sestavin igra v vsakem mazilu ključno vlogo zelišče, uporabljeno za poseben namen. Zelišča so vzgojena na njihovem posestvu na Koroškem, industrijsko konopljo pa kupujejo pri slovenski zadrugi Konopko, ki združuje slovenske ekološke pridelovalce industrijske konoplje.


    Kreme so kozmetični izdelki, ki vsebujejo oljno (maščobno) in vodno fazo. Tako imajo vlažilno in posebej negovalno funkcijo za kožo, saj lahko vanje dodajajo različne sestavine (bodisi zeliščne pripravke, različna masla, vitamine, druge aktivne sestavine), da izdelajo kreme za tak ali drugačen namen; vlažilne, hranilne, obnovitvene, ipd. V kreme Kozmetike Timus so vključena kvalitetna olja in masla, združena z zeliščnimi izvlečki rastlin z njihovega posestva.

     


     

    V kategorijo nega kože so uvrstili izdelke, ki so namenjeni posebni negi kože; čiščenju in intenzivni negi, saj sta prav ti dve ključnega pomena za pravilno nego kože. Tudi njihova Micelarna vodica in Trojni obnovitveni serum vključujeta zeliščne pripravke in druge kvalitetne sestavine. Izdelke v tej kategoriji priporočajo kot osnovo za nego kože, da si bo lahko opomogla in zasijala, vi pa boste svojo kožo negovali z dobrim občutkom.

     

     

     


     

    Naravna nega las vključuje naraven šampon in balzam za lase z rožmarinom. Šampon in balzam vsebujeta nežne naravne sestavine, ne dražita lasišča in sta primerna za občutljivo lasišče. Spodbujata rast las, pomagata pri preprečevanju izpadanja las in ne povzročata srbečice. Lase negujeta, po uporabi so mehki, svetleči, zdravi in gladki.

     


     

    Njihove naravne kozmetične izdelke lahko najdete v spletni trgovini TUKAJ.


    V kategoriji za dom vam zaenkrat ponujajo le kadilo iz svetih zelišč za energetsko in protibakterijsko čiščenje prostora. Sestavljajo ga lokalno nabrana, pridelana ter divja zelišča z visoko vibracijo in očiščevalno močjo.

    V kadilu so: brin, sivka, žajbelj, dobra misel, mačja meta, melisa, sladki pelin.

     

     



    Celotna linija izdelkov Kozmetike Timus je sestavljena iz petih glavnih sestavin (zelišča, olja in masla, gliceriti, eterična olja in čebelji vosek) ter več ostalih bogastev (vitamini, kolagen, lečna kislina …), ki nam jih podarja mati narava.
     


    Kaj podpiram z nakupom izdelka Timus?
    Z nakupom izdelka Timus v prvi vrsti podpirate slovensko ročno delo, saj ne le uporabljajo lastnih zelišč, temveč tudi kar največ lokalnih slovenskih sestavin. Podpirate tudi ohranjanje narave in pomagate širiti mrežo ljubezni do narave ter skrbi za okolje, za sočloveka in zase.

    Kako vem, da so izdelki naravni? Kaj je naravna kozmetika?
    Popolnoma vse sestavine so zapisane v obliki INCI zapisov (mednarodna poimenovanja sestavin). Ta imena lahko preverite in si o njih preberete tudi na njihovi strani sestavine, naravnost izdelka pa zagotavljajo tudi s certifikati. Želijo, da, odložite skrbi in preženete slabo vest glede uporabe kozmetike. Želijo, da veste, kaj je v izdelku.

    So izdelki testirani na živalih?
    Ne.

    Ali so izdelki primerni za občutljivo kožo?
    Vse sestavine so uporabljene v koncentracijah, ki so koristne in primerne za občutljivo kožo. Stranke z občutljivo kožo, ki so vse življenje iskale primerne kreme, jih menjavale po alergijskih reakcijah in skrbele, da bi našle nekaj, kar koži ne škodi, so z našimi izdelki zadovoljne. Kljub temu se lahko zgodi, da bo vaša koža na kakšno sestavino reagirala vam neprijetno (pomnimo: tudi kopriva je naravna, pa na koži izzove bolečo reakcijo), zato pred večjim nanosom izdelka le tega preizkusite na manjši površini. Podjetje Timus ne prevzema odgovornosti za poškodbe na koži.
     

    Njihove naravne kozmetične izdelke lahko najdete v spletni trgovini TUKAJ.


    Ali bodo izdelki pomagali pri moji zdravstveni težavi?
    Njihovi produkti so kozmetični izdelki, ki vsebujejo kvalitetna rastlinska olja in masla, aktivne sestavine, izvlečke zelišč in eterična olja. Pridelani in izdelani so skrbno ter z dobro energijo v mislih, zelišča sama pa so tista, ki nosijo zdravilne zapise (preberimo si o Bachovih kapljicah in dognanjih Edwarda Bacha!). Izdelki nam lahko pomagajo le, če smo odprti za zdravljenje, če jih redno uporabljamo, si vzamemo čas in tudi premislimo, kaj nam telo in stanje duha z določenim stanjem sporočata. Njihovi izdelki ne bodo koristili pri zakrivanju simptomov, še posebej, če nismo pripravljeni rešiti pravega vzroka težav. Vedno poskusimo poiskati vzrok težav s kožo, ob tem pa nas kvalitetni kozmetični izdelki podpirajo. Ne pravijo, da njihovi izdelki zdravijo, le svetujejo glede na izkušnje ljudi, ki so izdelke že uporabljali. Ne zagotavljajo zdravilnih učinkov, temveč le poročajo o izkušnjah ljudi.

    Ali so izdelki varni?
    Vsak izdelek vsebuje izdelan varnostni list, ki je nujno potreben za registracijo kozmetike in priča o njegovi varni uporabi; sestavine, ki jih uporabljajo, splošno veljajo kot varne. Vendar pomnimo, da izdelki vsebujejo naravna eterična olja v različnih koncentracijah. Eterična olja so visoko koncentrirana esenca rastlin in v vsakem je lahko tudi na stotine različnih kemičnih spojin (zato so tudi tako učinkovita). V kozmetičnih izdelkih se uporablja koncentracija, ki koži načeloma ne bi smela škodovati, vendar pred širšo uporabo svetujejo občutljivostni test. Izdelek nanesemo na notranji predel roke in pustimo na koži 12-24 ur. Ob pojavu nezaželene reakcije ne uporabljajte  izdelka. Podjetje Timus ni odgovorno za zdravstvene posledice uporabe kozmetike.

    Ali so izdelki primerni za otroke?
    Za otroke, mlajše od dveh let priporočajo uporabo njihovih mazil, ki so brez eteričnih olj. Vsebujejo oljne izvlečke zelišč, zato so nežnejša in delujejo drugače kot eterična olja.

    Ali so izdelki primerni za osebe z atopičnim dermatitisom?
    Nekatere sestavine v kremah lahko dražijo občutljivo kožo ljudi z atopičnim dermatitisom. Zaradi tega v svoji liniji mazil uporabljajo le sestavine, ki kože ne dražijo. Med temi je tudi hladno stiskano ekološko sončnično olje, ki je dokazano učinkovito pri ohranjanju zdrave povrhnjice, ne povzroča eritema oziroma rdečice ter izboljša vlaženje kože in je za nego občutljive kože primernejše kot olivno olje (Danby et al, 2012).

    So izdelki varni za uporabo med nosečnostjo in dojenjem?
    Sestavine, uporabljene v njihovih izdelkih, nimajo dokazanih škodljivih učinkov med nosečnostjo in dojenjem. Kljub temu bodite pozorni na odziv telesa in ob morebitni reakciji prenehajte z uporabo. Doječe matere si izdelkov ne nanašajte na predel prsi in vratu.

    Kdaj lahko pričakujemo še več izdelkov Kozmetike Timus?
    Novi izdelki so stalno v nastajanju, zato so v podjetju tudi odprti za vse vaše želje in predloge. Trenutno so v postopkih pridobivanju dokumentacije za nove izdelke.
    Za povpraševanje jim pošljite e-pošto na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., jih pokličite na 070 265 765 ali pošljite sporočilo na Facebook ali Instagram profil.

    Preberite tudi --> Prepoznavnost je lahko tudi brezplačna.
    --> V Hiši Poljana so si drznili in bolj mehko pristali: 'novo realnost' izkoristili za razširitev ponudbe (#edenzadrugega)