5 načinov, kako izboljšati svojo produktivnost

Zaradi številnih opravil, s katerimi se podjetniki soočajo vsak dan znova, je njihov urnik ponavadi popolnoma zapolnjen, čeprav ves čas delajo pridno in zavzeto. Toda ključ do dobre časovne organiziranosti je v tem, da se dela pametneje, ne več.
Izkušena podjetnica Belle Beth Cooper, ki je med drugim ustanovila tudi podjetje Exist, se je še do nedavnega pogosto soočala s pomanjkanjem časa. Ko pa je pričela opravljati delo urednice vsebin za podjetje Buffer, ki že od ustanovitve dalje sledi viziji "delajte pametneje, ne več", je ugotovila, da je takšen način opravljanja dela edini pravi in da bi mu morali slediti vsi.
Če iščete idejo, kako bi tudi vi izboljšali svojo produktivnost, si preberite 5 taktik, katerih se poslužujejo tudi zaposleni v podjetju Buffer.

1. Pogosteje si vzemite odmor.

Da bi lahko delo opravljali hitro in učinkovito, upoštevajte ugotovitve večih raziskav, ki pravijo, da lahko posameznik delo dobro opravlja le 90 minut, nato pa potrebuje krajši, vsaj 15 minut dolg odmor. Na ta način ne boste delali le kvalitetneje, temveč boste tudi preprečili izgorevanje, ki je ena najpogostejših težav ljudi v sodobnem času.

2. Krepčilni spanec si privoščite tudi podnevi.
Z raziskavami so znanstveniki uspeli dokazati tudi to, da krepčilni spanec, če si posameznik zanj čas vzame tudi sredi dneva, izredno pozitivno vpliva na njegove kongnitivne sposobnosti ter na kreativno razmišljanje in boljši spomin.

3. Sprostite se v naravi.
Če se želite zares sprostiti, se odpravite v naravo. Raziskave kažejo, da sprehajanje po mestnih ulicah na posameznika ne vpliva dovolj sproščujoče, saj morajo njegovi možgani še vedno procesirati ogromno število zunanjih informacij. Prav nasprotno pa se zgodi, če se odpravite v naravo, ki dobro odpočije vaše možgane.

4. Menjavajte lokacijo, iz katere opravljate delo.
Nekateri podjetniki delo opravljajo tako, da vsakič, ko določeno opravilo dokončajo, zamenjajo lokacijo. Naj bo to le druga miza v pisarni ali pa drugo nadstropje v stavbi, takšen način dela lahko posamezniku prinese večjo motivacijo in zagon za delo.

5. Že zjutraj preverite elektronsko pošto.
Sicer nekateri podjetniki temu nasprotujejo, toda mnogi že navsezgodaj zjutraj preverijo, kakšna opravila jih čakajo v tistem dnevu. Na ta način boste tudi hitro ugotovili, ali vas čaka kakšno nujno opravilo, ki mora biti opravljeno čimprej, lažje pa si boste tudi naredili urnik za vnaprej.

MladiPodjetnik.si Avtor Maja Borštnik — 23.04.201
4

Natisni   E-naslov