Kako zaposliti otroke med počitnicami ?

Malo nestandarden članek za našo stran, vseeno pa mogoče komu koristi. 


Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

--> ABC izbire računovodstva za prihodnost
--> Varno v svet podjetništva. Skupaj s Pristar.


FB Pristar računovodski servis | Instagram Pristar FB Pristar Koroška |



Nekoč smo bili otroci v tem času počitnic sami, cele dopoldneve smo se igrali v družbi prijateljev in imeli smo tudi svoje dolžnosti.

Zdaj tudi med počitnicami hodijo na dejavnosti, se učijo jezikov, ne prepustijo se stvarem, ki bi jih sprostile. Šolski otroci potrebujejo odmik od klasičnega učenja, zato so najboljše tiste počitniške dejavnosti, ki mu omogočajo sprostitev, oddih, prosti čas, druženje in veliko samostojne igre brez vmešavanja odraslih.

Počitniškega časa ne načrtuje do potankosti. Naj si otroci tudi sami najdejo zaposlitev in aktivnosti, kar je tudi bistveno za pol naprej, življenje. Otroci v času počitnic potrebujejo predvsem svobodo, saj jih že med šolskim letom prevečkrat obravnavamo kot majhne odrasle.

Tudi dolgčas je koristen. Ko se otroci pritožujejo, da se dolgočasijo, starši takoj poskočijo in naredijo vse, da bi jih animirali, ali pa jim podtaknejo računalniške igrice. Opažamo, da imajo otroci, ki so manj priključeni na sodobne naprave, veliko bolj razvito domišljijo. »Odletijo dlje in globlje.«

Držite se načela, da je potrebno preizkušati nove stvari, saj imamo le eno življenje. Bodite aktivni, saj imate le eno telo. Družite se z družino, saj je skupni čas zelo dragocen. Združite vse te ideje v eno in si omislite skupno aktivno preživljanje prostega časa z družino. Otroci bodo navdušeni, možnosti je nešteto.

Če le lahko, otroku postavite časovne omejitve koriščenja elektronskih naprav.

VIR: delo.si


Natisni   E-naslov