Tako, kot si bomo postlali, tako bomo imeli!

Naša najbolj osnovna skupna povezava je, da vsi živimo na tem planetu. Vsi dihamo isti zrak. Vsi skrbimo za prihodnost naših otrok. In vsi smo smrtni. " 
John F. Kennedy

Za nami vsemi je še eno leto, ki je pokazalo, da se ljudje zmoremo in se želimo boriti tudi v drugačnih časih. Naj slabe in črnoglede novice v medijih služijo zgolj zato, da se vsak dan spomnimo na to, da v življenju obstaja tudi lepša stran in vsakdo lahko doda mali kamenček v mozaik. 

V enem izmed naših zapisov pred časom je pisalo nekako takole: "Verjetno živimo v svetu, ki se bo po vsem tem precej spremenil, morda ne zaradi virusa samega, mogoče bolj zaradi tega, kar je ta virus odkril. Tudi na področju narave ljudi in odnosov. Virus bo šel, čipi bodo zopet na tržišču, pozabili bomo kdo je za in proti maskam, kdo je za cepljenje in ne-cepljene, kdo podpira ukrepe, kdo ne. Enkrat nas bodo vodili zeleni, drugič rumeni, rdeči ali modri ... Cene nafte in bitcoina bodo še vedno nihale, mi bomo pa še vedno sosed sosedu sosed. In tako naj ostane.
Za božjo in nebožjo voljo, ni dobro, da se toliko pričkamo in delimo, namesto, da bi, kljub različnim mnenjem in stališčem, na spoštljivem nivoju potegnili voz naprej za naslednje generacije.
Verjetno prihajamo v obdobje različnih kriz, ki bodo naravna in ne-naravna posledica zadnjih dveh let.
K temu v kakšen svet se bomo po vsem tem vsako jutro zbujali, pa lahko pripomoremo ljudje sami.
"

Živimo v obdobju, ko je najtežje napovedati, kaj prinaša prihodnost. Preteklost nas je naučila, da nič ni nemogoče. Zagotovo pa je, da se svet spreminja, kot se spreminjamo tudi ljudje in naše navade. Ne bojmo se prihodnosti, na nek način se ji moramo prilagoditi, zagotovo pa jo moramo soustvarjamo sami. Če lahko ponovimo besede enega izmed obiskovalcev našega podjetja ob koncu leta, bi lahko zapisali po domače : "Tako, kot si bomo postlali, tako bomo imeli!"

Pogumno in vedro v 2022. 


Natisni   E-naslov