Računovodstvo za spletne trgovine

V Sloveniji so se spletne trgovine množično začele pojavljati ob prehodu v novo tisočletje. Ta čas je tudi začetek nekaj večjih spletnih trgovin, ki poslujejo še danes. Danes na slovenskem trgu najdemo spletne trgovine, ki pokrivajo vsa mogoča področja klasične trgovine.

Internet je dostopen 24 ur dnevno, kar pa seveda povzroči, da lahko uporabnik opravi nakup kadarkoli, nakupi pa so lahko tudi številčnejši, kar sta dve bistveni lastnostni, ki pomenita tudi zahtevo za sodobnejši pristop računovodskega servisa.

Priporočamo: Prednosti in slabosti zunanjega računovodstva

 

Izrednega pomena je, da sta računovodski servis in podjetje, upravljalec spletne trgovine kompatibilna, sposobna razviti dobro dvostransko komunikacijo s ciljem iskanja rešitev in optimizacije vseh postopkov. Za to osnovno usklajenostjo in dobrim poznavanjem vseh delovnih procesov pride na vrsto še kompatibilnost na tehničnem področju.

Priporočamo: Fleksibilnost in odzivnost - kvaliteti sodobnega računovodskega servisa

Povezljivost programske opreme ponudnika in računovodskega servisa, ter vseh spremljajočih storitev je danes že osnova. Ročni prenosi so preteklost in ne sledijo zahtevam sodobne prodaje, niti zahtevam sodobnega računovodstva. Zavedati se je potrebno, da bo več kot 90 odstotkov poslovnih subjektov  v prihodnje lahko izboljšalo svojo učinkovitost s pomočjo digitalnih storitev izvajalcev računovodskih storitev. Digitalizacija bo že v bližnji prihodnosti največja sprememba za vsa podjetja, ne samo za spletne trgovine.

Priporočamo: [ DIGITALIZACIJA ] - Računovodski servis pomemben partner

Naša programska oprema in rešitve že omogočajo podporo z najbolj razširjenimi spletnimi trgovinami kot so
Shopify, Magento, Prestahop, WooCommerce in Opencart, preko fleksibilnega vmesnika pa lahko kvalitetno povežemo računovodstvo z večino zunanjih in tudi prilagojenimi sistemi.

Priporočamo: ePristar - Računovodstvo v oblaku

Kvalitetno načrtovani proces in odzivnost računovodskega servisa sta dve lastnosti, ki bosta spletni trgovini prinesla popolnoma nove dimenzije in možnosti za kvalitetno poslovanje.

Priporočamo: Nekatere naše stranke so že prešle na nov sistem dela!