Pravilnik - točenje alkohola na športnih prireditvah

Točenje alkohola na športnih prireditvah je od junija 2017 zopet dovoljeno. Seveda pa organizatorji prireditve, ki želijo točiti alkohol za to potrebujejo dovoljenje, ki pa bo ob kršitvah odvzeto. 

Če organizator ni registriran za gostinsko dejavnost, lahko za takšno posebno dovoljenje zaprosi izvajalec. 

IZPOSTAVLJENO:
Načrtovanje poslovanja za leto 2018
Prihajajo nove spremembe za leto 2018
ABC zamenjave računovodstva za prihodnost

Ob prireditvi z visoko stopnjo tveganja, za katero mora organizator pridobiti dovoljenje, pa lahko pristojni organ, to je upravna enota, organizatorju tudi prepove prodajo alkohola.

POMEMBNO: Bodite pozorni, da je v  športnih kompleksih dovoljeno prodajati alkoholne pijače z manj kot 15 volumenski odstotki alkohola, in sicer le v odprti papirnati, plastični ali pločevinasti embalaži za enkratno uporabo. 

Upravne enote bodo tudi vodile register dovoljenj, v katerem bodo dokumentirale izdaje dovoljenj in izvajanje nadzora.

Seveda pa morate tudi na športnih prireditvah upoštevati ostale odločbe zakona o omejevanju porabe alkohola. Predvsem bodite pozorni na mladoletne in vinjene obiskovalce, ter obvezno ne pozabite opozoriti obiskovalcev na škodljivosti pitja alkoholnih pijač, kot veleva novi pravilnik.

Pravilnik podrobno določa obliko in površino opozorila o škodljivosti uživanja oziroma pitja alkohola. Opozorilo mora biti razstavljeno na vidnem mestu v prostorih in na površinah športnih objektov ter njihovih pripadajočih zemljiščih (športni kompleks), kjer je dovoljena prodaja oziroma ponudba in uživanje alkohola.


PRIMER Obvestila
, ki ga razpostavite na prireditveni prostor, brezplačno snemite TUKAJ.


Bomo pa na tem mestu dodali še nekaj ostalih zanimivih podatkov, ki bodo mogoče marsikateremu staršu na prireditvah, kjer so prisotni tudi otroci pomagali, da bo rekel kozarčku več - "NE HVALA", kljub zakonu.

STARŠI NE SPREGLEJTE:
--> Samo eden od petih slovenskih 15-letnikov še ni poskusil alkohola.
--> Okrog dve petini slovenskih otrok se z alkoholom sreča že pred 13. letom starosti.
--> Otroci najpogosteje svojo prvo alkoholno pijačo spijejo do svojega desetega leta, največkrat v domačem okolju.
--> Približno vsak sedmi 15-letnik pije alkoholne pijače vsaj enkrat tedensko in skoraj tretjina 15-letnikov je že bila opita vsaj dvakrat v življenju.
--> Najmanj en "mrtvo pijan" otrok  soboto dočaka na UKC-ju






Natisni   E-naslov