Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Ne odpirajte lažnih elektronskih sporočil glede neplačanih obveznosti do FURS

    Finančna uprava RS (FURS) je bila s strani zavezancev obveščena, da so ti iz elektronskega naslova FURS dobili opomine zaradi neplačanih obveznosti. Vse zavezance opozarjamo, da gre za lažna sporočila, ki so poslana iz lažnega elektronskega naslova in da je v sporočilu virus. Zavezance prosimo, naj sporočila zavržejo in jih zaradi lastne varnosti ne odpirajo.

    PRIPOROČAMO: ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
     

     

    Na FURS zadevo še preiskujejo in vseh informacij še nimajo, zaradi zaščite zavezancev pa posredujemo do zdaj zbrane informacije.

    Elektronska sporočila, ki jih dobivajo zavezanci, izgledajo, kot bi jih poslala Finančna uprava RS iz elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., vendar temu ni tako.
    Gre za ponarejen naslov pošiljatelja (t.i »email spoofing«). Zaenkrat so na FURS ugotovili, da so bila sporočila poslana iz tujine in da vsebujejo tudi datoteko s končnico .xls, ki vsebuje virus (trojanski konj). Prav tako v sporočilu navedena finančna kontrolorka ne obstaja, nikoli ni bila niti ni zaposlena na Finančni upravi RS.

    Sporna sporočila so zavezanci začeli prejemati v petek, 27. 1. 2017.

    Več : Tukaj.

    POMEMBNO: Naši pogodbenim poslovnim partnerjem informacijo o odprtih obveznosti FURS posredujemo mesečno iz naše pisarne. V primeru, da želite stanje preveriti se lahko obrnete na svojega referenta.