Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Naredimo v letu 2017 še več za lastno motivacijo

    Samomotiviran posameznik je ne samo samoiniciativen in samostojen pri delu, ampak je zaradi omenjenega pripravljen prevzeti delo in pri njem vztrajati kljub oviram

    Ne glede na to, da je december čas veselja, obdarovanj in sreče, je hkrati tudi čas, ko z vso naglico želimo zaključiti vse naloge, da bi čim lažje vstopili v novo leto. To pa lahko povzroči tudi negativne lastne občutke. Zmanjka nam energije, zagona in moči za realizacijo aktivnosti. Ta občutek nemotiviranosti se nato lahko hitro razširi tudi na druge aktivnosti, ki jih moramo opraviti. Kako se temu začaranemu krogu izogniti? Samomotivacija je pri tem ključna.


    In kako motivirati samega sebe?

    Začnite preprosto: svoje delovno okolje opremite z motivatorji, majhnimi stvarmi, slikami, mislimi, verzi, ki vam bodo dale zagon za delo.
    Vizualizirajte uspeh: z zaprtimi očmi za približno 5 minut vizualizirajte videz končnega rezultata in odličnost procesa.
    Načrtujte vnaprej: vsak dan se osredotočite na svoje glavne prioritete.
    Obkrožite se s pozitivnimi ljudmi: večkrat se sestanite z ljudmi, ki so pozitivni, motivirani, močni in občudovani.
    Spoznajte sebe: napravite si zapiske, kdaj ste motivirani in se počutite kot »super zvezda« ter kdaj vam motivacija peša.
    Spremljajte svoj napredek: pripravite si preglednico aktivnosti vaših projektov in spremljajte svoj napredek.
    Spodbudite se z nagrado: nagrada ob zaključku projekta vam lahko pomaga pri motivaciji za dokončanje nalog (ali je to masaža, ali večerja s prijatelji, izlet, …).
    Predvsem pa bodite pozitivni. NI ga močnejšega »orožja« kot pozitivizem in pravilni odnos, pristop pri realizaciji zastavljenih ciljev.

    VIR: Doba.si