Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    POMEMBNO - NUSZ Slovenj Gradec

    Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec je v  lanskem novembru (2015) predlagala znižanje NUSZ za podjetnike v MO Slovenj Gradec in opravila kar nekaj usklajevanj  s predstavniki Mestne občine Slovenj Gradec in sicer z županom Andrejem Časom in občinsko direktorico Vesno Kozlar.

    Namen sestankov je bil predlog znižanja NUSZ (nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča) za leto 2016.

    Sled usklajevanj je o temi sestankoval mestni svet, ki je na podlagi predloženega osnutka sprememb Odloka NUSZ-a je Občinski svet MO SG zahteval od občinske uprave  spremembe in popravke, ki pa do faze predloga niso bile v celoti upoštevane. Zato je Občinski svet na 13. seji, 16. decembra 2015, predlogo zavrnil in zahteval sklic dodatne seje.

    Kot pravijo v svetniški skupinah in je razvidno tudi iz zapisov sej je na izredni seji Občinskega sveta, 23. decembra 2015 svet sprejeli amandma, ki je vsaj delno omilil NUSZ za kmetijska gospodarstva.

    POMEMBNO:
    Glasovanje pa se je izvedlo na osnovni simulacij, ki so jih pripravile strokovne službe, le te pa so kazale znižanje prispevka za določena poslovna območja v nobenem primeru pa ne zvišanja za več kot  10%.

    Odločbe so v tem trenutku takšne kot so, pri njih pa je očitno prišlo do velike spremembe od priprave simulacij do njihovih končnih izvedb, ki ste jih občanke in občani v predale dobili v tem tednu.

    POMEMBNO : V kolikor se ne strinjate z izdano odločbo o višini nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča se lahko na izdano odločbo pritožite, pazite da ne boste zamudili rok za pritožbo.
    Ne zamudite roka!

    Zakaj je do razlike prišlo, zakaj je simulacija kazala eno stanje, realnost pa drugo, kako se bo občina s problemom spopadla na način, da bo zadostila pričakovanja javnosti in tudi podjetij. Vse to in še več boste lahko izvedeli  na

         SESTANEK Z ŽUPANOM MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC - 7.9.2016
         Sestanek bo v sredo, 7. septembra 2016 ob 8:00 uri v prostorih MKC Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec

    K razrešitvi situacije lahko z idejami, svojimi pogledi, usmeritvami … pripomoremo vsi, tako javnost, podjetniki in posamezniki, zato se sestanka udeležimo v čim večjem številu.

    POMEMBNE TEME:
    → Pojasnila v zvezi z vročanjem in prevzemanjem odločb NUSZ v portalu eDavki
    → Dodatno pojasnilo v zvezi z vročanjem in prevzemanjem odločb NUSZ v portalu eDavki
    → POZOR: Zavezani ste k plačilu, četudi ne dobite odločbe (NUSZ)

    ZELO POMEMBNO: Od letos se odločbe NUSZ za podjetja vročajo izključno preko sistema eDavki in ne več v tiskani izdaji. V praksi se je pokazalo, da veliko podjetij svojega certifikata za prevzem sploh nima. Najlažje je, da se dogovorite s svojim računovodskim servisom, da za vas to odločbo prevzamejo oni. Ko Finančna uprava pripravi dokument za vročanje, ga naloži v zavezančev portal v eDavkih, hkrati se mu v eDavke posreduje tudi informativno sporočilo o elektronsko odloženem dokumentu.
    Če v roku 15 dni od vložitve dokumenta zavezanec dokumenta ne prevzame, se šteje za vročen z dnem preteka tega roka, s tem pa prične teči rok za plačilo. V praksi se bo lahko zgodilo, da bo nekdo dobil izvršbo za plačilo, pa odločbe sploh ni prejel ( le ta je ostala v njegovem računu eDavkov ). Predlagamo, da na to opozorite svoje kolege podjetnik.