Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Novo javno povabilo Zaposli.me za zaposlitev več kot 6.000 brezposelnih

    27.5. so na spletni strani objavili novo javno povabilo Zaposli.me. Delodajalcem omogoča subvencijo 5.000 do 7.000 EUR za zaposlitev 6.138 brezposelnih iz vse Slovenije. Povabilo je odprto od 3. 6. 2016 do porabe sredstev, najdlje do 31. 7. 2017. Delodajalci lahko ponudbo oddajo tudi elektronsko.

    Želite sodelovati z nami ? Izrazite zanimanje in pridobite informacije ---> TUKAJ!

    Javno povabilo se izvaja v okviru istoimenskega programa Spodbujanje zaposlovanja: Zaposli.me 2016/2017. Namenjeno je spodbujanju zaposlovanja in izboljšanju zaposlitvenih možnosti brezposelnih, ki so dopolnili 30 let ali več in se težje zaposlijo. Hkrati program prispeva k zmanjšanju neskladij med ponudbo iskalcev zaposlitve in povpraševanjem delodajalcev na trgu dela (zmanjšanju t. i. strukturnih neskladij). Za pridobitev subvencije morajo brezposelni ustrezati ciljni skupini programa, ki je podrobneje opredeljena v javnem povabilu.

    Šestdeset odstotkov vseh sredstev je namenjenih za brezposelne s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji, 40 % pa za brezposelne s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji.

    Delodajalci lahko ponudbe za subvencionirano zaposlitev brezposelnih oddajo na javno povabilo od 3. 6. 2016 od 10. ure. Predložijo jih osebno ali po pošti v glavno pisarno območne službe, ki je pristojna glede na njihov sedež. Elektronska oddaja ponudbe je možna na portalu,  kjer se je pred prvo uporabo treba registrirati.

    Povabilo je odprto do porabe razpoložljivih sredstev, najkasneje do 31. 7. 2017 do 14.45, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb. 

    Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje, opredeljene v javnem povabilu.

    V subvencionirano zaposlitev pri delodajalcih bodo vključevali brezposelne, ki izpolnjujejo vsaj enega od naslednjih kriterijev:

    ·         so dopolnili 30 let ali več in so najmanj 12 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih,

    ·         so starejši od 50 let in so najmanj 6 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih,

    ·         so dopolnili 30 let ali več, imajo končano največ osnovno šolo in so najmanj 6 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih.


    Delovno razmerje mora trajati neprekinjeno najmanj eno leto za polni delovni čas (40 ur na teden) oziroma za krajši delovni čas (v skladu odločbo o invalidnosti). Za krajši delovni čas se lahko zaposlijo tudi osebe, ki so najmanj 12 mesecev prijavljene med brezposelnimi in se želijo zaposliti za krajši delovni čas. Delodajalci morajo zaposlenim zagotoviti plačo in druge prejemke iz delovnega razmerja v skladu z veljavno delovnopravno zakonodajo. 

    Višina subvencije je odvisna od števila kriterijev, ki jim ustreza brezposelni iz ciljne skupine programa:

    ·         5.000 EUR za osebo, ki ustreza enemu kriteriju; 

    ·         6.000 EUR za osebo, ki ustreza dvema kriterijema; 

    ·         7.000 EUR za osebo, ki ustreza vsem trem kriterijem. 

     

    Subvencija se izplača delodajalcem v enkratnem znesku po zaposlitvi brezposelnega

     

    Pred oddajo ponudbe na javno povabilo morajo delodajalci pri nas objaviti prosto delovno mesto. Delodajalec izmed napotenih brezposelnih izbere ustreznega kandidata. Po zaključenem postopku izbora se prijavi na javno povabilo. Predloži lahko eno ali več ponudb, vendar za omejeno skupno število kandidatov iz ciljne skupine brezposelnih

     

    Brezposelni iz ciljne skupine javnega povabila se glede možnosti vključitve v program obrnejo na osebnega svetovalca pri uradu za delo kjer so prijavljeni.