Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    5 marketinških strategij, ki si jih lahko privošči vsako podjetje

    Ob odprtju podjetja si je treba zagotoviti dobre temelje za nadaljnjo rast in razvoj. Predvsem je podjetje treba napraviti vidno, saj bo le prepoznavnost omogočila zadostno število kupcev in postopno gradnjo kvalitetne blagovne znamke.

    Na žalost se večina novopečenih podjetnikov sooča s pomanjkanjem sredstev, ki bi jih lahko namenili marketingu. Primanjkuje jim tako denarja kot tudi delovne sile, prav tako je šibko tudi njihovo znanje na tem področju, saj jih velik del še nima nikakršnih izkušenj s poslovanjem.

    Kljub temu pa je marketing nepogrešljiva aktivnost za rast in razvoj vsakega podjetja, zato se mu nikakor ne smemo izogniti. Ponavadi zadostuje že uvajanje petih osnovnih marketinških strategij, ki so cenovno dostopne tudi za podjetja, katera še nimajo večjih prihodkov. Poglejte si, za kaj gre.

    1. Registracija blagovne znamke
    Gradnja blagovne znamke mora biti vedno v ospredju, saj bo naše podjetje v množici konkurentov le tako lahko izstopalo. Z registracijo blagovne znamke bomo pridobili na prepoznavnosti, predvsem pa bo naše podjetje lahko pridobilo ugled, ki je v podjetniškem svetu še kako pomemben.

    2. Vsebinski marketing
    Izdelava kvalitetne spletne strani in pripadajočega poslovnega bloga je v današnjem času skorajda nujna. S potrošniki je namreč treba venomer komunicirati in vsebinski marketing (objavljanje kvalitetnih in zanimivih vsebin, povezanih s panogo vašega podjetja, na blogu) se lahko pri tem izkaže za odličen način za utrjevanje blagovne znamke, optimizacijo spletne strani ter navsezadnje tudi za trženje produktov oz. storitev.

    3. Optimizacija spletne strani
    Velik odstotek uporabnikov spleta informacije poišče preko spletnih iskalnikov. Prav zato je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih (primer: Google.si, Najdi.si) na izbrane ključne besede nujna. To lahko dosežete z optimizacijo spletne strani, bodisi sami, bodisi s pomočjo strokovnjaka, ki se na omenjeno področje dobro spozna.

    4. Prisotnost na družabnih omrežjih
    S pogosto aktivnostjo na družabnih omrežjih resda najverjetneje ne boste pridobili na tisoče novih potencialnih strank, kljub temu pa lahko prisotnost na Facebooku, Twitterju in podobnih družabnih mrežah precej izboljša vse vaše preostale marketinške strategije. Najbolje pri tem pa je, da je izdelava profila povsem enostavna in v celoti brezplačna.

    5. Email marketing
    Email marketing se lahko odlično obnese skupaj z vsebinskim marketingom, v okviru katerega pripravljate koristne in kvalitetne vsebine o panogi, v kateri delujete. Pomembno je predvsem, da si čimprej pričnete graditi bazo vaših strank, nato pa na podlagi zbranih informacij za posamezne segmente strank pripravljate takšne e-novice, ki jim bodo pisane na kožo.

    Zavod mladi podjetnik, 18. 1. 2016, http://mladipodjetnik.si/, Avtor: Maja Borštnik