Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Pri plačah v 2016 bodite previdni tudi pri dodatkih

    Iz minimalne plače naj bi bili po novem izvzeti dodatki za delo ponoči, v nedeljo in med prazniki ter na dela proste dneve. Zdaj dobijo delavci, ki delajo v manj ugodnem času, v vsakem primeru enako minimalno izplačilo kot tisti, ki ne delajo ob takih urah in dnevih. Bruto znaša trenutno minimalna plača 790,73 evra in neto 561,46 evra (brez prevoza in malice).

    Dodatki za nočno delo, delo v nedeljo in ob praznikih bodo tako zelo verjetno morali biti plačani posebej.

    Seveda pa bo poleg tega paziti na to, da bo izplačan dodatek za delovno dobo, kar do sedaj ni bil obvezno.

    Iz izkušenj sodeč ima kar velik odstotek zaposlenih v evidencah pri Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje precej nejasno stanje, predvsem za obdobja pred in takoj po osamosvojitvi.
    Predlagam, da svoje zaposlene (oz. se zaposleni sami) napotite, da pridobijo natančno evidenco o svoji delovni dobi in izpisek kasneje priložijo v računovodstvo, da se bo lahko ta dodatek pri plačah pravilno obračunavala.

    Vlogo najde te na naši spletni strani : TUKAJ.

    Zahtevo lahko zavarovanci vložijo osebno ali po pošti pri katerikoli območni enoti Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (v nadaljnjem besedilu Zavod) oziroma z vlogo, ki je dostopna na spletni strani Zavoda.