Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Spodbude za zaposlitev mladih diplomantov le še do konca junija 2015

    Javno povabilo Iz faksa takoj praksa je odprto do porabe sredstev, najkasneje do 30. junija letos. Omogoča vam spodbudo 6.000 EUR za zaposlitev mladih brezposelnih diplomantov, ki doslej še niso bili zaposleni. Delodajalci, pohitite s prijavo.
     
    Na javnem povabilu smo doslej prejeli skupaj 671 ponudb delodajalcev. Potrjenih je bilo 488 ponudb za 494 zaposlitev z izpopolnjevanjem mladih brezposelnih diplomantov. To pomeni skoraj 3 milijone EUR ali 60 % od predvidenih 5 milijonov EUR, kolikor znaša celotna vrednost programa, ki ga sofinancira Evropski socialni sklad.

    Delodajalci se torej še vedno lahko prijavite na javno povabilo, ki je odprto do porabe sredstev, najkasneje do 30. 6. 2015, ko se izteče končni rok za oddajo ponudb.
    Če je ponudba na javnem povabilu sprejeta, lahko pridobite spodbudo 6.000 EUR za zaposlitev mladih brezposelnih diplomantov s terciarno izobrazbo, ki so mlajši od 30 let, iščejo prvo zaposlitev in so pri nas prijavljeni med brezposelnimi.

    Zaposlitev mora biti sklenjena za polni delovni čas in mora trajati neprekinjeno najmanj eno leto. Vsebovati mora izpopolnjevanje kandidatov po predhodno sprejetem programu, ki se lahko izvaja tudi s pripravništvom, če je tako predvideno. Če je zaposlitev sklenjena za krajši delovni čas (v skladu z izdano odločbo o invalidnosti), se izplača sorazmerno nižja spodbuda.

    Program izpopolnjevanja omogoča, da mlade diplomante pripravite za uspešno opravljanje konkretnega dela. Tako si lahko zagotovite usposobljene zaposlene, ki prispevajo k večji konkurenčnosti vašega podjetja.

    Delodajalci lahko pridobite spodbudo za zaposlitev na različnih delovnih mestih. Pomembno je, da delovno mesto ustreza ravni izobrazbe mladih diplomantov, ki se bodo zaposlili s pomočjo spodbude.

    Program Iz faksa takoj praksa, ki se izvaja na podlagi javnega povabila, omogoča mladim diplomantom pridobivanje prvih delovnih izkušenj, s katerimi lahko širijo in poglabljajo svoja znanja in veščine, pridobljene med študijem. S tem si povečajo možnosti za zaposlitev in uspešen kerierni razvoj.
    Na javno povabilo se lahko prijavite delodajalci, ki ste pravne ali fizične osebe, najmanj eno leto vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujete še vse druge pogoje za prijavo. Pred oddajo ponudbe na javno povabilo nam morate sporočiti prosto delovno mesto, na katerem boste zaposlili mlade brezposelne diplomante. Pri tem morate upoštevati postopek izbora kandidatov.

    http://www.ooz-sg.si - OOZ Slovenj Gradec