Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Kateri znaki kažejo na to, da bo vaš otrok postal podjetnik?

    Če boste spoznali, da se je vaš otrok rodil z velikim potencialom postati podjetnik, mu lahko pri tem lažje pomagate, da bo na pot podjetništva stopil najbolje pripravljen in samozavesten. Poglejmo si torej nekaj najbolj očitnih znakov.


    1. Otrok blesti v skupinskih zadolžitvah
    Marsikateri danes uspešni podjetnik je kot otrok v šolskih zadolžitvah, ki so zahtevale delo v skupinah, izjemno užival. Če tudi vaš otrok hitro prevzame vlogo vodje skupine in jo pri tem dobro vodi skozi vse zastavljene naloge, je to morda najočitnejši znak, da bo morda kasneje odlično vodil tudi svoje podjetje.

    2. V šoli ima povsem povprečne ocene
    Najboljše ocene niso vedno znak genialnosti ali popolne predanosti svojemu cilju: pogosto gre za znak, da otrok preprosto ne želi tvegati. Otrok, ki raje poskusi s težjimi nalogami ter pri tem tvega nižje ocene, se iz tega lahko ogromno nauči - veliko več, kot če bi nalogo opravil po najlažji možni poti.

    3. Pri prodaji piškotov v šoli je daleč najboljši
    Otroci imajo v šoli velikokrat možnost, da s prodajo piškotov, ročno izdelanih okraskov ali česa podobnega pokažejo svoje sposobnosti prodaje. Podjetniško nadarjeni se bodo pri teh zadolžitvah še posebej izkazali. In pogosto gre za njihove prve uspešne korake v podjetništvu, čeprav se tedaj otroci tega še ne zavedajo.

    4. Na kreativen način porabi svojo žepnino
    Večina otrok svojo žepnino nameni nakupu sladkarij, kar pa ne velja za podjetniško naravnane otroke, ki varčujejo in se s starši dogovarjajo za nove in nove »povišice«. Takšni otroci namreč že poznajo prednosti, ki jih prinaša pravilno razporejanje denarja.

    5. Ve, da so poznanstva pomembna
    Čeprav ni nujno, da spada med najbolj priljubljene na šoli, pa si je takšen otrok zagotovo že zagotovil široko mrežo poznanstev med vsemi skupinami otrok. Gre za sposobnost, ki mu bo odlično pomagala tudi kasneje, ko bo vodil svoje podjetje.

    MladiPodjetnik.si Avtor Maja Borštnik — 18.02.2015