Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Olajšava za vzdrževane družinske člane

    Ker smo opazili, da je pri nekaterih poslovnih partnerjev glede olajšave za vzdrževane družinske člane še precej nejasnosti, nekateri pa te olajšave v preteklih letih sploh niso uveljavljali Vam na ta petkov večer pošiljamo kratko obrazložitev in tudi informacijo, da so Vam naši referenti na voljo za pomoč pri izpolnjevanju obrazca in tudi dostavite le-tega na FURS.

    Obrazec najdete :http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobiObrazec.esju?id=2805 , ali pa ga brezplačno dobite pri nas v pisarni.

    Olajšava za vzdrževane družinske člane je ena najpogostejših olajšav, ki jo uveljavljajo zavezani za dohodnino v Sloveniji. Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane vložijo zavezanci za dohodnino, ki med letom (pri izračunu akontacije dohodnine od dohodka iz delovnega razmerja, pokojnine ali drugega dohodka) niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane in zavezanci, ki so olajšavo med letom uveljavljali, pa želijo te podatke spremeniti.

    Vlogo je potrebno oddati najpozneje do 5. februarja tekočega leta za preteklo leto, saj vlog, ki bodo oddane pozneje, davčni organ pri sestavi informativnega izračuna za leto, za katero se odmerja dohodnina (davčno leto), ne bo mogel upoštevati.
    Za izpolnitev vloge so potrebni predvsem osebni podatki vlagatelja vloge in vzdrževanih družinskih članov. Podatke o vzdrževanih družinskih članih je potrebno izpolniti pravilno in celovito. V primeru, da bodo vpisani podatki o vzdrževanem družinskem članu oziroma njegovi davčni številki netočni ali nepopolni, se pri informativnem izračunu ne bodo upoštevali. Zavezancem tudi svetujemo, da se pred oddajo vloge s svojimi družinskimi člani (zakonci, izvenzakonskimi partnerji, otroki, …) dogovorijo glede uveljavljanja posebne olajšave.