Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Nove subvencije za težje zaposljive brezposelne

    Podjetja z območij, kjer je brezposelnost zelo visoka, lahko pri zaposlitvi težje zaposljivih brezposelnih pridobijo subvencijo v višini pet tisoč evrov.

    Zavod za zaposlovanje je objavil nov program subvencij Zaposli.me 6, v sklopu katerega ponujajo pet tisoč evrov subvencije za zaposlitev do 200 težje zaposljivih brezposelnih. Dobra polovica (55 odstotkov) teh naj bi bilo žensk, je cilj zavoda.
     Subvencija je namenjena podjetjem s "problemskih območij", torej s področij Slovenije, kjer je stopnja brezposelnosti najvišja. Podjetja lahko dobijo subvencijo, če za vsaj eno leto za polni delovni čas zaposlijo dolgotrajno brezposelnega, starejše, mlajše, invalide, pripadnike etnične manjšine Romov in podobno. V primeru, da gre za zaposlitev invalida, ki lahko dela krajši čas, bo subvencija sorazmerno manjša.

    Ciljna skupina so tako brezposelni, ki izpolnjujejo vsaj enega od kriterijev:

        -so dolgotrajno brezposelne, vsaj 12 mesecev;
        -nimajo dokončanega srednjega izobraževanja;
        -so mlajše od 30 let in brezposelne vsaj šest mesecev;
        -so starejše od 50 let in brezposelne vsaj tri mesece;
        -iščejo prvo zaposlitev in so pridobile strokovno ali poklicno izobrazbo pred manj kot dvema letoma in so brezposelne vsaj šest mesecev;
        -so invalidi ali so pripadniki etnične manjšine Romov.

    "Zdrava jedra" bodo lahko dobila subvencije za 100 brezposelnih

    Podjetja bodo razdeljena v dva sklopa: v sklopu A bodo podjetja, ki zaposlujejo od ene do petih oseb in bodo lahko pridobila največ dve subvencionirani zaposlitvi, oziroma podjetja, ki zaposlujejo več oseb in bodo lahko pridobili največ 10 subvencioniranih zaposlitev; v sklopu B pa bodo podjetja, ki bodo lahko s subvencijo zaposlila do 100 brezposelnih oseb.

    Pri podjetjih iz sklopa B gre za podjetja, ki so bila v roku največ 36 mesecev po stečaju ali likvidaciji proizvodne dejavnosti na nekem območju ustanovljena z namenom oživljanja te dejavnosti.

    Javno povabilo je odprto do porabe denarja, sicer pa za sklop A je odprto do konca septembra, za sklop B pa do 28. novembra, za celoten razpis pa je na voljo en milijon evrov proračunskega denarja.