Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Subvencija za zaposlitev mlade osebe, stare do 30 let

    Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil 2. javno povabilo za vključitev v program: "Mentorstvo za mlade". Preko tega programa lahko delodajalci pridobijo subvencijo za zaposlitev mlade osebe, stare do 30 let. Za novozaposleno osebo se jim povrne stroške za izvajanje mentorstva. 

    Namen javnega povabila je spodbujanje prenosa znanj in izkušenj (z mentorstvom) na novozaposlene mlade in spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja.

    Predmet javnega povabila je sofinanciranje stroškov mentorstva za novozaposleno mlado osebo, mlajšo od 30 let, ki jo bo delodajalec zaposlil s pomočjo subvencije za zaposlitev za polni delovni čas za obdobje 12 mesecev.

    Program "Mentorstvo za mlade" od delodajalca zahteva, da novozaposleni mladi osebi omogoči ustrezno mentorstvo. Oseba, ki bo določena za mentorja, mora izpolnjevati dva pogoja:
    -imeti mora vsaj srednjo poklicno izobrazbo,
    -imeti mora vsaj 10 let delovnih izkušenj na enakem ali podobnem delovnem mestu, za katerega se bo uvajalo novozaposleno osebo.

    Izbranim ponudnikom se bo sofinanciralo šestmesečno izvajanje mentorstva za ciljno skupino mladih, iskalcev zaposlitve do 30 let, ki jih bodo ti zaposlili s pomočjo subvencije za zaposlitev za polni delovni čas za obdobje 12 mesecev. Izvajanje mentorstva lahko sovpada z možnostjo opravljanja plačanega pripravništva v skladu s predpisi, ki urejajo delovna razmerja.
    Mentorstvo se mora izvajati torej vsaj 6 mesecev, praviloma prvih 6 mesecev zaposlitve, po 30 ur mesečno. Za izvajanje mentorstva bodo izbrani ponudniki pripravili ali posodobili program mentorskega dela in ga predložili skladu v presojo ob začetku izvajanja mentorstva. Po potrebi ga bodo popravili / dopolnili.

    Program mentorskega dela mora vsebovati vsaj naslednje vsebine:
    -splošni del: predstavitev podjetja, predstavitev splošne organizacije podjetja in načina dela v podjetju;
    -posebni del: opis metod dela za uvajanje novozaposlenega v delovni proces, opis del in nalog delovnega mesta, potrebna znanja za samostojno opravljanje del in nalog in natančen delovni načrt -uvajanja novozaposlenega s terminskim planom.

    Upravičeni stroški:
    -strošek mentorja na mesec – 1.200,00 evrov,
    -subvencija za zaposlitev za novozaposleno mlado osebo, do 30 let – 5.000,00 evrov in
    -strošek predhodnega zdravniškega pregleda za novozaposleno osebo – do 100,00 evrov.

    Mentorji, ki še niso uspešno zaključili katerega izmed priznanih pedagoško andragoških usposabljanj mentorjev, bodo morali opraviti usposabljanje, ki ga bo organiziral sklad. Udeležba na tem usposabljanju bo za mentorje brezplačna.

    Višina razpoložljivih sredstev v okviru programa "Mentorstvo za mlade" znaša 1.436.400,00 evrov.

    Ponudba mora vsebovati:
    -prijavni obrazec, podpisan in žigosan, če ponudnik posluje z žigom,
    -podpisano Izjavo mentorja o sodelovanju,
    -kopijo dokazila o izobrazbi mentorja.


    Rok za oddajo ponudb se začne 16.5.2014 in traja do porabe sredstev oziroma do 30.9.2014. Ponudbe, ki bodo vložene pred rokom za oddajo ponudb, bodo zavržene.