Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Sprejmete lahko le do 5000 EUR gotovine

    Državni zbor je na seji 6. marca 2014 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma ZPPDFT-C, ki ima za glavni namen znižanje praga gotovinskega poslovanja iz sedanjih 15 tisoč na 5 tisoč evrov in jo širi tudi na opravljanje storitev, ter preusmeritev plačevanja višjih zneskov preko nadzorovanih kreditnih in pa finančnih institucij, ki so že vključene v sistem odkrivanja in pa preprečevanja pranja denarja.

    Zakon bo pričel veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu.

    Osebe, ki opravljajo dejavnost prodaje blaga ali opravljajo storitve v Republiki Sloveniji, od stranke ali nekoga tretjega pri prodaji posameznega blaga ali opravljanju posamezne storitve, ne smejo sprejeti plačila v gotovini, če to plačilo presega vrednost 5.000 eurov.

    Med osebe, ki opravljajo dejavnost prodaje blaga, se štejejo tudi pravne in fizične osebe, ki organizirajo ali izvajajo dražbe, trgujejo z umetninami, se ukvarjajo s prometom plemenitih kovin in dragih kamnov ter izdelkov iz le-teh, ter druge pravne in fizične osebe, ki pri prodaji blaga sprejemajo plačila v gotovini.

    Med osebe, ki opravljajo storitve, se štejejo tudi pravne in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost davčnega svetovanja, posredovanja pri sklepanju kreditnih in posojilnih poslov, računovodskih storitev, fiduciarnih storitev, pravnega zastopanja ter druge pravne in fizične osebe, ki pri opravljanju storitev sprejemajo plačila v gotovini.
    Povezave:

    http://www.uradni-list.si/1/content?id=116671