Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Ukrep 312 – Podpora ustanavljanju in razvoju mikro podjetij za leto 2012

    Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je v Uradnem listu RS, dne 7.12.2012, objavilo javni razpis za dodelitev nepovratnih sredstev iz ukrepa 312 podpora ustanavljanju in razvoju mikro podjetij na katerem lahko pridobite do 70% nepovratnih sredstev za vašo naložbo.
    Cilj ukrepa je s podporo ustanavljanju in razvoju mikro podjetij pospešiti ustanavljanje novih delovnih mest, dvigniti podjetniške veščine in upravljavska znanja ter izboljšati stanje na področju podjetništva na podeželju.

    Predmet podpore v okviru tega javnega razpisa je naložba v registrirana mikropodjetja na podeželju, ki zagotavljajo nova oziroma ohranjajo delovna mesta in povečujejo dohodek podeželskega prebivalstva in katerih naložba se nanaša na opravljanje naslednjih dejavnosti po Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD) Statističnega urada Republike Slovenije (SURS):

    Vlagatelji so mikropodjetja, ki so:
    - samostojni podjetniki posamezniki, ki nimajo sedeža dejavnosti na naslovu sedeža dejavnega kmetijskega gospodarstva,
    - zavodi, gospodarske družbe ali zadruge, ki nimajo sedeža dejavnosti na naslovu sedeža dejavnega kmetijskega gospodarstva, ne opravljajo kmetijske dejavnosti in niso dejavna kmetijska gospodarstva po zakonu, ki ureja kmetijstvo.

    Upravičeni stroški
    Gradbeno obrtniška dela - Pri posameznih gradbenih in obrtniških delih se priznavajo tudi stroški dobave gotovih elementov, prevoza, njihove montaže in stroški izvedbe del na kraju samem (stroški materiala, prevoza in opravljenih del).
    Stroški pridobivanja ustreznih znanj za opravljanje dejavnosti.
    Nakup nove opreme za predmet podpore iz tega ukrepa, vključno z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo. Med upravičenimi stroški so še stroški, povezani z vključitvijo opreme v tehnološki proces (stroški prevoza, montaže opreme).
    Splošni stroški, ki so neposredno povezani s pripravo in izvedbo naložbe, kot so priprava vloge in poslovnega načrta, stroški pridobitve gradbene dokumentacije, nadzora, nakup patentiranih pravic, strokovnega znanja in izkušenj, licenc in nepatentiranega tehničnega znanja ter priprava zahtevkov za izplačilo sredstev, v višini do vključno pet odstotkov upravičenih stroškov naložbe.

    Finančne določbe
    Najvišja stopnja pomoči znaša 60 odstotkov upravičenih stroškov.
    V primeru naložb v obnovljive vire se stopnja pomoči poviša za 10 odstotkov.
    Najnižji dodeljeni znesek na upravičenca znaša 3.500 EUR.
    Prejemnik sredstev lahko pridobi največ 200.000 EUR v obdobju zadnjih treh proračunskih let oz. upravičenci ki delujejo v cestnoprometnem sektorju največ 100.000 EUR v obdobju zadnjih treh proračunskih let.

    Razpisana sredstva
    Okvirna višina razpisanih nepovratnih sredstev znaša do 9.000.000 EUR.
    Vlagatelj NE SME! imeti sedež dejavnosti na naslovu kmetijskega gospodarstva in v naseljih s statusom mesta.

    Rok prijave: 16.1.2013