Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    #edenzadruega - Kratek pregled aktivnosti v letu 2023

    Naša ideja, ko smo se pred leti začeli ukvarjati s to idejo je bila, da ne izgubljamo energije s filozofiranjem zakaj je tako, kaj bi moralo biti, da ne bi bilo tako, ipd, itd… ampak zberemo pomoč od ljudi, ki verjamejo in lahko pomagajo in jo spravimo do ljudi, ki jo potrebujejo. PIKA. Tega se bomo držali tudi v bodoče.

    Enostavno in čisto preprosto : eden za drugega.
     

     

    Podatki za donacijo

    Humanitarno društvo eden za drugega
    TRR : SI56 1010 0006 0545 067
    Sklic : 12-2023

     

    Donacijska pogodba za podjetja : TUKAJ.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Skladno z usmeritvami našega društva smo preko svojih prijateljev in zaupnikov vseskozi prisotni na terenu in bili v pomoč posameznikom in družinam, ki so se znašle v težji življenjski situaciji in jim pomagali, bodisi samostojno, bodisi tako, da smo jih direktno povezali z donatorji in prostovoljci.

    Glavnino aktivnosti smo izpeljali v poletnem času, še času dopustov, kjer smo se takoj odzvali na nepričakovane poplave, ki so preko noči prizadele Slovenijo. Skupaj z našimi partnerji, prijatelji in zaupniki smo bili en prvih, ki smo zbrali najnujnejše za družine na Koroškem, ki so jih prizadela neurja. Poskrbeli smo tudi za dostavo.
    Kasneje, ko so se donacije na poplavljena območja začele prihajati iz različnih virov in je bilo tega dovolj, smo naše aktivnosti usmerili v pomoč in podporo prostovoljcem, ki so odhajali na teren, na pomoč. Pomoč je bila tako v obliki materiala, prehrane in pijače ali organizacijska. V tem času smo, kolikor je bilo mogoče, priskočili na pomoč tudi gasilskim enotam v okolici, prav tako z različnimi oblikami pomoči.
    Na osnovi pričevanj s terena in lastnega prepričanja smo s pomočjo donacij nekaj družinam zagotovili dobavo novih gospodinjskih aparatov, nekaj družin pa je prejelo denarna sredstva s katerimi so lahko same poskrbele za najnujnejše. Vse transakcije so bile izvedeno transparentno.

    V decembrskem času tako nismo izvedli tradicionalne akcije #edenzadrugega, akcije, ko s poslovnimi partnerji stopimo skupaj in pred prazniki stopimo naproti družinam, ki so v težjem socialnem položaju. Akcija tokrat ni bila izvedena, ker so skladišča dobrodelnih organizacij, ki primarno skrbijo za pomoč na terenu, sorazmerno dobro založena, smo pa partnerje pozvali k donacijam, s katerimi bomo pa družine, ki so pa še vedno izstopajo po svojem položaju, bodisi zdravstveni situaciji, obiskali in jim pomagali še pred novim letom in skozi celotno leto 2024.

    Še misel za konec : Svet je lahko precej bolj lep in optimističen kot se zdi na prvi pogled, le družiti in obdati se je potrebno z ljudmi, ki verjamejo v sočloveka, tudi v dobi družbenih omrežij in hitrega tehnološkega razvoja.

    Precej super, fino in fajn je verjeti v kaj.

    Več informacij :
    070 351 196
    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.