Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Ali lahko izplačamo regres v različnih velikostih ?

    Sodne prakse glede izplačila različnih velikosti regresa ni. Tudi ZDR1 in ZJU ne določata, da mora delodajalec vsem delavcem izplačati enako velikost regresa.


    Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

    --> ABC izbire računovodstva za prihodnost
    --> Varno v svet podjetništva. Skupaj s Pristar.
    --> Zahtevaj ponudbo


    Vprašajte preko VIBER klepetalnika

    Je pa nujno, da delavci pri določanju velikosti regresa niso v neenakem položaju.

    Delodajalcu, ki želi delavcem izplačati različne velikosti regresa, Zveza RFR svetuje, naj v internem aktu določi minimalno velikost regresa in kriterije, ki morajo biti delavcem znani vnaprej. Interni akt mora delodajalec sprejeti po postopku in na način, kot velja za njegov sprejem (10. člen ZDR-1). Kriteriji morajo biti nediskriminatorni in povezani s pravico do regresa. To pa je najtežja naloga delodajalca. Aktualno vprašanje namreč je, kateri kriteriji so sploh dopustni.
    Po mnenju Zveze RFR morajo biti v povezavi z namenom izplačila regresa. Zato so kriteriji, kot so delovna uspešnost delavca, zahtevnost delovnega mesta, neugoden delovni čas, število let delovne dobe in podobni kriteriji tisti, ki niso povezani z namenom pravice do regresa.

    Verjetno je eden izmed ustreznejših kriterijev dolžina letnega dopusta. Ravno zato, ker je ustrezen izbor kriterijev zelo zahtevno opravilo, delodajalci željo po določanju različnih velikosti regresa opustijo. 

    VIR: Iks