Delovni preizkus 2018/2019

Zavod za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo Delovni preizkus za obdobje 2018/2019. S pomočjo programa bodo lahko vključene brezposelne osebe preizkusile svoja znanja, veščine in spretnosti na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu ter si tako izboljšale svoje zaposlitvene možnosti.

S pomočjo programa lahko preizkusite svoja znanja, veščine in spretnosti na konkretnem delovnem mestu. Tako se vključite v delovno okolje, spoznate delodajalca in si povečate možnosti za zaposlitev.

Program je namenjen tistim, ki ste prijavljeni med brezposelnimi, ne glede na vašo starost in trajanje brezposelnosti.


Kaj pridobite z vključitvijo v program?

•Preizkusite svoja znanja, veščine, navade in spretnosti na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu.

•Spoznate delovne postopke, naloge in opravila na delovnem mestu.

•Vključite se v delovno okolje in spoznate nove ljudi, odprejo se vam nove priložnosti.

 

Kdo se lahko vključi v delovni preizkus?

Vključite se lahko, če ste na zavodu prijavljeni med brezposelnimi, ne glede na vašo starost in trajanje brezposelnosti.

Največ se lahko vključite za 1 mesec, najmanj pa za 100 ur. Izjema so invalidi, pri katerih lahko traja vključitev več kot 1 mesec.

 

V skladu s pogodbo delodajalcem povrnejo upravičene stroške za izvedbo delovnega preizkusa, bodisi v višini 206 EUR bodisi zgolj dejanski strošek predhodnega zdravniškega pregleda.

Kandidati pa so upravičeni do :
•Dodatek za prevoz – za vsak dan vaše dejanske udeležbe v delovnem preizkusu, znaša 0,13 EUR za vsak kilometer od kraja vašega bivanja do kraja delovnega preizkusa in nazaj (kadar je med obema krajema najmanj 1 kilometer v eno smer).
•Dodatek za aktivnost – znaša 3,00 EUR za vsako uro vaše dejanske udeležbe v delovnem preizkusu. Če prejemate nadomestilo za brezposelnost, vaš dodatek za aktivnost v tem času znaša 1,50 EUR za vsako uro vaše dejanske udeležbe v delovnem preizkusu.

 

VIR in več informacij : Zavod za zaposlovanje RS

 


Natisni   E-naslov