Priznanja za inovacije v Koroški regiji za leto 2018

GZS OZ Koroška že 15. leto razpisuje priznanja za najboljše inovacije v koroški regiji. Tokratni razpis so na Koroškem povezali tudi s sloganom letošnjega Evropskega leta kulturne dediščine, ki med vsebinami leta poudarja pomen inovacij: »Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost

Ponovno vas vabijo k sodelovanju na razpisu, saj bodo v tem letu posebno pozornost namenili pestri in bogati gospodarski tradicije Koroške, ki od nekdaj ustvarja temelje za razvojne impulze regije. Pri tem so prav inovacije v vlogi povezovalk preteklosti s prihodnostjo.

Da bo tokratni razpis poseben, sta v tem letu dodani tudi dimenziji Inovacijskega izziva, pri katerem se inovacije osredotočajo na Krožno gospodarstvo, ter priznanj za mala / mlada podjetja.  

Ker želijo na GZS OZ Koroška čim bolje uresničiti pomen tokratnega razpisa, ki je odprt do 30.3.2018, bodo ob podelitvi nagrad izdali tudi priložnostno publikacijo, kjer bodo zajete vse letošnje inovacije, obenem pa bo predstavljena tudi bogata zgodovina gospodarstva Koroške vse od njegovih začetkov.

Prijavitelji bodo imeli možnost, da se predstavijo v sklopu publikacije, tako s pogledom v svojo preteklost kot z vizijo njihovega inovativnega potenciala za prihodnost.  

Več o razpisu najdete: Tukaj

 

 


Natisni   E-naslov