Ljudje smo, tudi v dobi digitalizacije in razvoja, pomembni

V preteklem letu smo se v našem podjetju precej ukvarjali s tem, kam bo šla pot našega poklica v prihodnosti. Ko načrtujemo prihodnost najpogosteje slišimo pojme kot so digitalizacija, tehnološki razvoj, itd.. Zelo zanimivo dejstvo je, ko potegnemo črto čez aktivnosti leta, da pri ljudeh zaznavamo strah pred spremembami, strah tudi pred tistimi spremembami, ki naj bi prinesle boljše življenje, bolj zdrave službe.

Že zgodovina je pokazala, da se je svet zaradi tehnološkega napredka spreminjal, da pa je v večini primerov strah pred spremembami bil plod bodisi marketinških in propagandnih aktivnosti ali pa lastnega strahu za obstanek.
Bolj se zakopavam v računalnike, digitalizacijo, avtomatizacijo, vse bolj tudi ugotavljam, da je tudi vsak čudež tehnike brez človeka kot torta brez češnje.

Moje mnenje je, da bomo ljudje, kljub napovedanim tehnološkim in razvojnim revolucijam, zaradi naših izkušenj in predvsem čustev tudi v prihodnosti še kako pomembni, tudi zato, da bomo »robote« znali uporabiti v smeri boljšega in bolj zdravega življenja.

Tudi zato vam danes ponujamo v branje malo drugačen članek. Članek, ki mi je priletel pred oči že pred leti in je zagotovo pravšnji, da vsakega od nas vsaj nekoliko opomni, da je vse tukaj zgolj »na izposoji«.

--> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost

Misli Steva Jobsa

»Dosegel sem vrhunec uspeha v poslovnem svetu. V očeh drugih je moje življenje prispodoba za uspeh. Vendar pa sem imel poleg dela malo veselja. Na koncu je bogastvo samo dejstvo življenja, na katero sem se navadil.

V tem trenutku, medtem ko ležim v bolniški postelji in se spominjam vsega svojega življenja, spoznavam, da so vsa priznanja in bogastva, ki sem jih prejel s toliko ponosa, zbledela in postala nepomembna pred obličjem prihajajoče smrti.

V temi, ko gledam v zelene lučke aparatov za ohranjanje življenja in poslušam brnenje mehanskih zvokov, občutim dah boga smrti, ki se mi približuje.

Zdaj vem, da ko pridobimo dovolj bogastva za svoje celotno življenje, bi morali iskati druge stvari, ki niso povezane z bogastvom ... To mora biti nekaj veliko bolj pomembnega: morda medčloveški odnosi, morda umetnost, morda sanje iz mladih dni ...

Bog nam je dal čute, da občutimo ljubezen v srcu vsakogar in ne iluzij, ki nam jih prinaša bogastvo.

Bogastva, ki sem ga pridobil v življenju, ne morem nesti s sabo. Kar lahko nesem s sabo, so spomini kot rezultat ljubezni. To je pravo bogastvo, ki vas bo spremljalo, bo z vami, vam bo dalo moč in osvetlilo pot za naprej.

Ljubezen lahko potuje tisoč kilometrov. Življenje ima omejitev. Pojdite, kamor želite. Dosezite višine, ki jih želite doseči. Vse je v vašem srcu in vaših rokah.

Katera postelja je najdražja na svetu? Bolniška postelja.

Lahko nekoga zaposlite, da vozi avto za vas, da vam zasluži za denar, ne morete pa imeti nikogar, ki bi nosil bolezen za vas. Materialne stvari, ki se izgubijo, je mogoče najti. Obstaja pa ena stvar, ki je ni mogoče nikoli najti, kadar se izgubi, in to je – življenje.

Ko gre človek v operacijsko dvorano, dojame, da obstaja knjiga, katere branje je treba šele končati – Knjiga zdravega življenja.

V katerikoli življenjski fazi ste, bo sčasoma prišel dan, ko se boste morali soočiti s tem, da se zavese spuščajo.

Hrani ljubezen za svojo družino, ljubezensko zvezo, ljubezen za svoje prijatelje ... Varujte sebe, Skrbite za druge.«



 

 

 


Natisni   E-naslov