Trajno zaposlovanje mladih

Javno povabilo vam omogoča subvencijo za zaposlitev mladih pred dopolnjenim 30. letom starosti, ki so vsaj 3 mesece prijavljeni med brezposelnimi in so jih iz zavoda napotili k vam. Subvencija znaša 5.000 EUR za zaposlitev 40 ur na teden. Delovno razmerje mora biti za nedoločen čas.

Za  zaposlitev s krajšim tedenskim delovnim časom, če zaposlite invalida, ki v skladu z odločbo o invalidnosti lahko opravlja delo le krajši delovni čas, vendar ne manj kot 20 ur na teden.

IZPOSTAVLJENI ČLANKI
--> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
--> Spodbujanje ženskega podjetništva 2017



Subvencijo vam nakažejo v dveh delih: prvi del po zaposlitvi in drugi del po izplačilu plače za 24. mesec zaposlitve.

Delovno razmerje sklenete za nedoločen čas, novozaposlenim sodelavcem pa morate zagotoviti plačo in druge prejemke iz delovnega razmerja po veljavni delovnopravni zakonodaji.

Ponudbo na javno povabilo lahko predložite delodajalci, ki ste pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imate vsaj 3 mesece najmanj enega zaposlenega ali ste samozaposleni ter izpolnjujete še vse druge pogoje za prijavo.

Predložite lahko eno ali več ponudb, vendar za omejeno skupno število brezposelnih mladih iz ciljne skupine povabila. Število možnih vključitev je odvisno od povprečnega števila oseb, ki jih imate prijavljene v obvezna socialna zavarovanja za najmanj polovični delovni čas v zadnjih treh mesecih pred mesecem oddaje ponudbe, kot je določeno v javnem povabilu.

Več o razpisu: TUKAJ.


Natisni   E-naslov