Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Eden za drugega skupaj s prijatelji & poslovnimi partnerji tudi v letu 2023

    Tudi letošnje leto bomo skupaj s prijatelji & poslovnimi partnerji pomagali, sedaj že preko 100, koroškim družinam, ki zaradi različnih situacij, ki jih prinaša življenje, potrebujejo pomoč sočloveka. V preteklih letih smo s paketi hrane in ostalih življenjsko pomembnih materialov obiskali že preko 300 hiš in stanovanj, pomagali pa tudi z nakazili družinam, ki so se znašle v težkih situacijah.

    Tisti posamezniki in podjetja, ki z nami sodelujete veste, da to ni projekt našega podjetja, ampak je to skupen projekt, kjer skupaj stopimo tisti, ki želimo probleme spreminjati v izzive, #edenzadrugega.

    Nekaj zgodb preteklosti :
    -> Pristar skupaj s poslovnimi partnerji #edenzadrugega tudi v letu 2022
    -> Pomoč družini Marsel iz Josipdola - #edenzadrugega 
    -> Eden za drugega smo obdarili 65 koroških družin
    -> FB
     
    Zaradi transparentnosti in tudi davčne ustreznosti (za podjetja) je bilo ustanovljeno društvo (Humanitarno društvo eden za drugega), ki od leta 2022 skrbi za izvedbo tega projekta, katerega so dolga leta nazaj začela podjetja in poslovni partnerji podjetja Pristar d.o.o.

    Kot vsako leto bomo z zbiranjem hrane in ostalega začeli v mesecu novembru, vse vaše dragocene donacije pa lahko prispevate že sedaj.

    Vsak EUR pomaga in vsak EUR šteje.
    Takrat, ko je za vami dober in uspešen dan in ste tudi vi dobre volje, pa razmislite, če lahko pomagate. Sodelujete lahko bodisi skozi donacije fizičnih ali pravnih oseb ali pa donacijo v fizični obliki ob koncu leta.

    donacijaedenzadrugega.jpg



    Donacija pravnih oseb
    Od leta 2022 velja tudi spremenjen Zakon o dohodnini. Zakon pravnim osebam omogoča, da lahko letno namenijo višji znesek za donacije. Iz doslej veljavne meje 0,3% se meja viša na 1% obdavčenih prihodkov, dodatno pa se lahko še 0,2% obdavčenih prihodkov nameni za prostovoljna društva, ustanovljena za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki delujejo v javnem interesu.

     


    Podatki za donacijo :
    Humanitarno društvo eden za drugega
    Podgorska cesta 42, 2380 Slovenj Gradec
    TRR: SI56 1010 0006 0545 067