Novice

  Podjetje

  PRISTAR d.o.o.
  Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

  PE Ravne na Koroškem
  Koroška cesta 7
  2390 Ravne na Kor.

  Pristar Koroška d.o.o.
  Trg 36, 2391 Prevalje

  Davčna številka: 95580085
  TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

  Hiter kontakt

  Pravna opozorila pri nakupu podjetja

  Seznam pravnih opozoril kupcu je zelo odvisen od velikosti družbe in panoge, v kateri ta deluje. Pred nakupom mora obvezno preveriti status vseh družbenikov in njihovih deležev ter ali ne obstajajo skriti lastniki ali kakšne opcijske pogodbe in ali niso deleži obremenjeni s kakšnimi zastavnimi pravicami.


  Zelo pomemben je temeljit pregled družbe, ki ga mora opraviti strokovnjak. Priporočajo, da je sestavljen iz treh pregledov: finančne analize na podlagi bilančnih in preostalih finančnih podatkov, temeljitega davčnega pregleda (od preplačila ali podplačila davkov je lahko odvisna tudi vrednost družbe) in pravnega pregleda vseh ključnih pogodb družbe.
  Velikokrat imajo podjetja sklenjena slabe pogodbe s strankami, kar lahko pomeni odstop naročnikov (partnerjev) od pogodb, neplačilo pogodbenih zneskov, neupravičenost do načrtovanih plačil, skrite stroške; zaradi slabih pogodb z zaposlenimi lahko pride do velikih odškodninskih tožb ali pa prebega možganov. To kupca zelo zanima in utegne krepko znižati vrednost družbe.

  Vir in informacije: Finance, 2.11.2010, http://www.finance.si/, Avtor: Stane Petavs