Prihajajo nove spremembe za leto 2018

Natisni

Tisti, ki nas spremljate veste, da smo veliko pozornost namenjali spremembam, ki so se napovedovale na področju normiranih espejev.

Po znanem pregovoru : »Tresla se je gora – rodila se je miš« očitno spremembe pred volilnim letom ne bodo tako velike, kot se je napovedalo, še vedno pa niso nepomembne.


Vlada je sprejela paket davčnih sprememb, s katerimi se po njihovih besedah nadaljuje prestrukturiranje davčnega sistema, predvsem v smeri povečanja konkurenčnosti slovenskega poslovnega okolja.

NOVO: Razbremenjuje se davčna obremenitev zaposlenih, ki jih slovenska podjetja želijo napotiti na delo v tujino, kot tudi tujcev, ki jih želijo v svoje vrste dobiti slovenska podjetja. Na ta način želi država pospešiti prenos in internacionalizacijo znanja

NOVO: S predlogom zakona o dohodnini se odpravlja tudi stopničavost dodatne splošne olajšave. Sprememba bo prinesla blažje prehode iz dohodninskega razreda v razred, kar v praksi pomeni, da v primeru manjših (lahko tudi 1 EUR) zneskov, ki so lahko v prejšnji ureditvi pomenili višji razred zaposleni ne bo prejel nižjega neto prihodka (nadure, stimulacija…).

NOVO: Kot smo že večkrat pisali, je sedaj dokončno jasno, da vezane knjige računov ostajajo.  

NOVO: Za normirane espeje velikih sprememb ne bo, so pa nekatere manjše, ki pa jih bomo povzeli v posebnem članku. Spremembe niso nepomembne, zato predlagamo, da nam sledite na spletni strani in omrežjih. 

PRIPOROČAMO:
--> 9 novosti, ki jih prinaša mini delovna reforma
--> Novosti za kmete pri plačilu socialnih prispevkov
--> Strokovni kolegij - september 2017