Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Bodite pozorni na spremembe davkov v 2011

    Davek na dodano vrednost (DDV)

    -Prodaja luksuznih novogradenj za trg bo obdavčena po 20-odstotni stopnji. Za stanovanja, velika do 120 kvadratnih metrov v večstanovanjskih hišah in do 250 kvadratnih metrov v individualnih hišah, bo še vedno veljala 8,5-odstotna stopnja.


    -DDV se ne bo več zaračunaval na univerzalne poštne storitve in poštne znamke, ki se uporabljajo za storitve v Sloveniji.
    -Spreminja se kraj obdavčitve pri storitvah, povezanih z izobraževanjem, športom, kulturnimi in drugimi prireditvami. Te storitve se bodo obdavčevale glede na sedež davčnega zavezanca za DDV, ki je naročnik ali prejemnik storitve. Pri vstopninah bodo davčni zavezanci davek še vedno plačali glede na kraj prireditve.
    -Mehanizem samoobdavčitve (namesto prodajalca DDV plača in obračuna kupec, ki je zavezanec za DDV v Sloveniji) se bo začasno uporabljal tudi pri trgovanju s pravicami do izpustov toplogrednih plinov. Zaostrile se bodo določbe, kdaj bo kupec solidarno odgovoren za plačilo DDV namesto prodajalca.

    Davčni organ lahko zavezancu dovoli, da poravna dolg v več obrokih. Če zavezanec obrokov ne bo poravnal pravočasno, se lahko kaznuje tako, da mora plačati vse naslednje obroke v enkratnem znesku.

    Objavljeno: Finance, 31.12.2010, http://www.finance.si/, Avtor: Tanja Smrekar