Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Vloge za otroški dodatek, vrtec, štipendije 2021

    ‼️ ČE IMATE TE PRAVICE ŽE PRIZNANE, ?? ???????? ??????? ???? ????? – RAZEN ČE SO NASTALE SPREMEMBE.

    Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

    --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
    --> Zahtevaj ponudbo


    Vprašajte preko VIBER klepetalnika
     

    ?. ?????????̌?? ???????̌???? ?????? ?? ?????? ????????
    Ob prihajajočem novem šolskem letu 2021/2022, bomo centri za socialno delo odločali o podaljšanju letnih pravic iz javnih sredstev (otroški dodatek, državna štipendija, subvencija vrtca, subvencija malice/kosila) avtomatično po uradni dolžnosti. Staršem ni potrebno oddajati novih vlog, če nimajo nobenih sprememb.
    Novost letos je informativni izračun. Z informativnim izračunom se začasno odloči o upravičenosti do pravice, njeni višini in obdobju upravičenosti. Opozarjamo, da se bodo informativni izračuni najprej izdajali za pravico do otroškega dodatka, subvencije vrtca, subvencije malice in subvencije kosila. Informativne izračune ali odločbe bodo straši prejeli od avgusta dalje predvidoma do konca oktobra.

    ?. ???? ?????
    Novo vlogo oddajo straši osebno, v nabiralnik na CSD, po pošti, e-pošti ali preko e-uprave ko:
    - pravico uveljavljajo prvič – oddajo vlogo na obrazcu »Vloga za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev« (dostopna na povezavi: e-uprava.gov.si-področja-vloge);
    - uveljavljajo novo pravico za naslednjega otroka - oddajo vlogo na obrazcu »Vloga za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev« (npr. za otroke, ki bodo prvič pričeli obiskovati vrtec septembra, starši, ki želijo uveljavljati subvencijo vrtca, vložijo vlogo v avgustu);
    - vpisujejo otroke v prvi razred osnovne šole, oddajo »Obrazec za sporočanje sprememb« (dostopen na povezavi: e-uprava.gov.si-vloge-dokumenti) le v primeru, ko jim pravice potečejo izven meseca avgusta oz. otroka izpisujejo že prej iz vrtca in imajo v vrtcu še vsaj enega otroka. V primeru, da pravice potečejo avgusta, spremembe ni potrebno sporočati, saj bo o tem odločeno z avtomatičnim podaljšanjem pravic s septembrom.

    ?. ???? ?? ?????̌????
    - Rok za izdajo odločb o pravicah iz javnih sredstev je 2 meseca. Ker v obdobju od avgusta do oktobra centri za socialno delo odločamo o povečanem številu pravic, lahko prihaja do zamud.
    - V primeru zamud bomo javnost, šole in vrtce o tem obveščali.

    Družinam, ki bi bile zaradi zamud pri odločbi za letne pravice, v izjemnih materialnih stiskah, bodo na centru za socialno delo svetovali druge oblike pomoči v izogib poglabljanja socialnih stisk.

    VIR: FB CSD Osrednja Slovenija - vzhod