Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Prevare po elektronski pošti

    Ponovno opozarjamo na kroženje elektronskih sporočil družbe EU Business Services Ltd. z zadevo »EU Business Register 2021/2022«. Elektronska pošta vabi podjetja k vpisu v spletni imenik. Prijavnica, ki je priložena elektronski pošti, vsebuje drobni tisk, v katerem piše, da je vpis plačljiv in znaša 995 evrov letno, pogodba pa se sklene za tri leta.

    Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

    --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
    --> Zahtevaj ponudbo

    Omenjeni spletni imenik upravlja zasebna družba, ki ni povezana z nobeno institucijo Evropske unije. Zato v nobenem primeru niste dolžni pristopiti k vpisu.

    Na spletni strani http://www.eubusinessregister.org/index.php je mogoče zaslediti več podatkov o družbi EU Business Services Ltd.– od tega, da je družba ustanovljena po »pravu Nevisa, Zahodna Indija«, do tega, da ima poštni nabiralnik v Utrechtu, Nizozemska. Kot lastnik domene www.eubusinessregister.org je navedena družba EU Business Services Ltd, s sedežem v Malagi, Španija. Glede na vsa neskladja je zelo verjetno, da so nekateri podatki netočni in je vprašljivo, če omenjena družba sploh (še) obstaja.

    V preteklosti so na podoben način zavajala podjetja z vpisom v različne spletne imenike, kot so primeroma European Business Number, European Union Web-register Republic of Slovenia/ EU WEB register Slovenija, Euco Data, European City Guide, Intercable Verlag, Construct Data Verlag, Expo Guide Mehika, Euro Bussines Guide, World Bussines Guide, itd.

    Naj opozorimo, da omenjeni register EU Business Register NI Evropski poslovni register (European Business Register – EBR, ki je dostopen na https://ebra.be/). Do Evropskega poslovnega registra lahko dostopate tudi preko spletne strani AJPES. Slednji je uradni informacijski sistem, kjer (določene) članice EU (med njimi tudi Slovenija) zagotavljajo podatke iz nacionalnih poslovnih registrov. Kot navaja AJPES na svoji spletni strani »preko informacijskega sistema EBR je vsakomur na enostaven in hiter način omogočen dostop do podatkov in informacij o poslovnih subjektih iz evropskih držav članic EBR, prav tako pa tudi do nekaterih dokumentov, povezanih s poslovanjem poslovnih subjektov. V sistem je kot pristojna organizacija za vodenje Poslovnega registra Slovenije vključen tudi AJPES, ki preko njega drugim državam članicam zagotavlja podatke o poslovnih subjektih Poslovnega registra Slovenije, hkrati pa uporabnikom portala AJPES omogoča dostop do podatkov o poslovnih subjektih držav članic EBR

    V primeru da prejmete enak ali podoben dopis/elektronsko pošto, se lahko obrnete na svetovalce OZS, ki vam bodo lahko pomagali in svetovali, da ustrezno ukrepate.

    VIR: Tamara Starič Petrović, vodja svetovalnega centra OZS