#PKP8 prinaša nove ukrepe za leto 2021

Natisni

Vlada je predstavila nove ukrepe za pomoč gospodarstvu, ki jih bomo poznali pod pogovornim imenom #PKP8. Ukrepi bodo posvečeni predvsem ohranitvi delovnih mest. Tako bo ukrep čakanja na delo bo podaljšan vsaj do konca aprila, z možnostjo podaljšanja. Povračilo nadomestila za čas čakanja na delo se bo po novem odmerilo od bruto II, torej ne več od bruto I.

Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

--> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
--> Zahtevaj ponudbo

Minimalna plača letos 1.024,24 evra
Že ob koncu 2019 smo pisali, da se obetajo Spremembe plač v 2020 in 2021, sedaj pa je dokončno jasno, da se bodo stroški dela za delodajalce višji, prav tako pa bodo prihodki zaposlenih z najnižjimi prejemki višji. 
Država obljublja, da bo prehod postopen in ga bo s #PKP8 pomagala financirati v prehodnem obdobju.
--> Z letom 2021 se zvišuje minimalna plača in prispevki

Nekaj sprememb bo tudi pri ukrepu subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa, spremembe bodo znane kmalu.

Spomnimo še, da je  vlada že pred koncem leta podaljšala dva ukrepa: mesečni temeljni dohodek za s. p. in povračilo fiksnih stroškov. Oba ukrepa po novem veljata do konca marca, morebitne spremembe pogojev bodo znane kmalu. Predvideva pa se, da bo zakonodaja prinesla spremembe na področju dohodkovnih meril, predvsem pa primerjavo prihodkov z letom 2020 in 2021.

Izjava za mesečni temeljni dohodek (ta še vedno znaša 1.100 evrov, razen za samozaposlene v kulturi, za katere znaša 700 evrov, in kmete, za katere znaša 940 evrov na mesec) je že na voljo, morebitne dodatne pogoje za koriščenje pa bomo objavili na www.Pristar.si

VIR: Lastni, Gov.si, Finance.si