V Hiši Poljana so si drznili in bolj mehko pristali: 'novo realnost' izkoristili za razširitev ponudbe (#edenzadrugega)

Natisni

Julija 2019 je v Hiši Poljana pri Prevaljah predvsem za potrebe prehodnih, enodnevnih gostov oziroma popotnikov zaživela nova možnost 'bed and breakfast', s katero so poleg ponudbe prenočišč z zajtrkom svojim obiskovalcem želeli omogočiti spoznavanje čim več blizu ležečih koroških znamenitosti. Slednje jim je vse do marca lani, ko so z nastopom prvega vala pandemije nove koronavirusne bolezni (COVID-19) podobno kot drugi ponudniki gostinskih in turističnih storitev bili primorani svoja vrata brezpogojno zapreti, tudi nadvse dobro uspevalo. Tako so se 'čez noč' znašli pred usodnim vprašanjem: »Kako naprej, če sploh?« Na koncu so pogumno sklenili, da bo 'nova realnost' postala njihova nova priložnost.

FOTO: Poljanska kavarna v znamenju domačnosti.

Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

--> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
--> Zahtevaj ponudbo


Že od začetka stavijo na domačnost in zvestobo

Ekipa hiše Poljana je predlani za goste obudila, v 70. in 80. letih poznan »Penzion Poljana«, na Poljani pri Prevaljah. Hiši so, poleg urejenega sodobnega videza, dali tudi sodobno ime, »Hiša Poljana«. V prenovljeni notranjosti, ki predvsem po zaslugi unikatnih ročnih del, mogočnega videza macesnovega lesa in čudovitih motivov slik lokalne ustvarjalke Mojce Šipek, uspešno ustvarja vtis domačnosti, je v 'normalnih časih' popotnikom na voljo 13 ležišč.

V prijetnem domačem ambientu zajtrkovalnice v takrat pripravljajo samopostrežni »Koroški brošti'h« in Slovenski zajtrk iz povsem lokalnih surovin. Od 15. novembra 2019 je na voljo tudi kavarna, kjer se je vse do marca lanskega leta lahko ob dobri kavi in osvežilnih napitkih ter enostavnih hladnih in toplih jedeh bodisi sestankovalo bodisi klepetalo s prijatelji, znanci ali domačini.

Hiša Poljana se nahaja na vstopu v Geopark Karavanke, pri čemer bližina glavne cestne omogoča hiter dostop do vseh turističnih in drugih pomembnih točk v regiji. Je odlično izhodišče tako za pohodnike in sprehajalce, kakor tudi za kolesarje ter druge iskalce doživetij na Koroškem, saj je v neposredni bližini pot oziroma steza, ki vodi v hribe in zaselke (Holmec, Šentanel, Jamnica ...) v zaledju. Rudnik Mežica je oddaljen vsega pet minut vožnje z avtom, smučišče Peca (Petzen) na avstrijski strani pa le dobrih 10 minut.

V času epidemije COVID-19 je Hiša Poljana za goste sicer zaprta, kar pa ne pomeni tudi, da boste za njihove dobrote na kakršenkoli način prikrajšani. Za vas so namreč že vse od prvega vala v skladu z vsemi priporočili NIJZ organizirali varen prevzem predhodno naročenega blaga na terasi.

 

Svoje želje lahko tako od torka do petka med 10. in 18. uro ter soboto in nedeljo od 12. do 18. ure oddate na telefonski številki 041 890 878.

Naročila sprejemajo že od 9.00!

 

Puhaste mini-palačinke, ki spominjajo na Pohorsko omleto

V razširjeni lokalno naravnani »Take Away ponudbi« Hiše Poljana lahko izbirate med kar devetimi vrstami slastnih puhastih palačink, 'šmornom' ter štirimi različnimi okrepčilnimi smutiji in milkšejki. Za dodatno energijo, 'lušte' ali osvežitev pa poskrbijo z raznimi kavami, toplimi napitki, brezalkoholnimi pijačami in pivi, med katerimi so tudi tri posebne slovenske »kraft« specialitete.

Celoten »Take Away Menu« si lahko ogledate TUKAJ.


 


»Naše ekstra puhaste palačinke v družbi vročega jagodičevja in vanilijevega sladoleda ... mnjaammm ... Pa še par žlic smetane zraven, kar tako, saj ni vsak dan. Kot, da bi jedel Pohorsko omleto, po kateri je že pred 'davnimi' leti bila poznana hiša.«
– kolektiv Hiše Poljana


V njihovi sladki vitrini si lahko, ko je hiša seveda za goste odprta, poleg slastnih palačink in 'šmorna' prav tako privoščite sveže pripravljeno hišno sladico, katero od 'Luciferjevih tortic' ali narezek iz domačih mesnin.

Naj vas prevzamejo edinstveni okusi lokalne četverice sočnih burgerjev
V obdobju, ko Hiša Poljana obratuje samo za »Take Away«, so novo družbo dobile tudi njihove glavne mesne zvezde – sočni burgerji iz zorjene slovenske govedine. Trenutno za vas pečejo štiri različne, vsak posebej in po svoje pa je 'za prste oblizniti'. Zagotovljeno.

Burger Poljana – hišna specialiteta lokalnega izvora
Domačega prvorojenca' so sestavili iz zorjene slovenske govedine lokalnega mesarja Pokliča, bombetke pekarne Rednak, ostale sestavine (solata, paradižnik, cheddar sir, slanina, hrustljava čebula) pa so slovenskega izvora. BBQ omako pripravljajo sproti, kar pomeni da je vselej sveža, prav tako karamelizirano čebulo.

*Ker podpirajo lokalno, so glavne sestavine iz domačega okoliša, vse ostalo pa slovenskega izvora

 




Burger Črjan – atraktivni posebnež športnega duha
'Vaškega posebneža' odlikuje temna bombetka, zorjena govedina, cheddar sir, slanina, hišne (p)omaka, zelena solata, paradižnika, pečeno jajce in hrustljava čebula.

*Ker podpirajo lokalno, so glavne sestavine iz domačega okoliša, vse ostalo pa slovenskega izvora.

 

 


Burger Pavr – poizkusite dvojno kmečko zadovoljstvo
'Pavra' zaznamuje predvsem dvojina. Pohvali se namreč lahko s tem, da v bombetki skriva kar dva kosa zorjene slovenske govedine in dve rezini cheddar sira, katere do kulinarične popolnosti popeljejo še slanina, hrustljava čebula ter BBQ omaka.

*Ker podpirajo lokalno, so glavne sestavine iz domačega okoliša, vse ostalo pa slovenskega izvora.


Burger Knap – za sladko-kisle avanturiste
Za vse, ki uživate v nekoliko bolj nenavadnih doživetjih, so ustvarili sladko-kisli Burger Knap. Sestavljen je iz bombetke, zorjene govedine, cheddar sira, slanine, hišne medene omake, domače karamelizirane čebule in kislih kumaric.

*Ker podpirajo lokalno, so glavne sestavine iz domačega okoliša, vse ostalo pa slovenskega izvora.



Če si tudi vi v svoje domove želite vnesti še kanček več domačnosti z dušo in srcem pripravljenimi lokalnimi dobrotami, ki bodo nedvomno razvajale vaše brbončice ter kvalitetno napolnile prazne želodce, se ne obotavljajte in se za varen osebni prevzem na terasi ali dostavo obrnite na enega od spodaj navedenih kontaktnih podatkov.
 

Preberite tudi --> Prepoznavnost je lahko tudi brezplačna.