Danes je NIJZ objavil higienska priporočila za izvajanje gostinske dejavnosti na terasah in letnih vrtovih

Natisni

Sporočamo vam, da omejitev glede poslovanja ob nedeljah in praznikih velja le za prodajalne. Gostinci lahko obratovalni čas določite skladno s svojo poslovno odločitvijo in tako obratujejo tudi ob nedeljah in dela prostih dnevih – seveda v skladu s potrjenim obratovalnim časom.

Dokument s priporočilo najdete : TUKAJ.

V primeru, da imate odprto manj časa, kot imate potrjeno, predlagamo, da obesite na vidno mesto Obvestilo za stranke: zaradi izrednih razmer v času epidemije COVID-19 obratujemo od ___ do ___
 

Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?


--> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
--> Zahtevaj ponudbo


POMEBNO V ČASU EPIDEMIJE: 
--> ZADNJE NOVICE - Koronavirus, podjetništvo, espe, s.p., čakanje, subvencije, pomoč
--> Pristar je 24 ur/dnevno na voljo pogodbenim partnerjem preko posebnih komunikacijskih linij

 

Večina vas zagotovo to že izvaja, ne bo pa odveč da še opomnimo, da pred odprtjem gostinskih lokalov  skladno z vašim HACCP načrtom ali smernicami izvedete temeljito spiranje vode iz pip. Predlagamo intenzivno izpiranje vode iz pip – zaradi preprečevanje tveganja  legionele. Ko se voda toči iz pipe, se ne zadržujte zraven umivalnika. Izvedeno aktivnost si zabeležite. 

Sekcija za gostinstvo in turizem meni, da so predlagani ukrepi glede razdalj med strankami v praski težko izvedljivi. Verjetno bodo ukrepi v praksi primerni le za zelo velike terase in vrtove. Poraja se tudi vprašanje ugotavljanja, kako gostinec lahko ugotovi, da so gostje za isto mizo iz istega gospodinjstva.

Poudarki:


NE SPREGLEJTE:
 
--> VIBER skupina z aktualnimi informacijami --> https://bit.ly/2JLdi0B
--> Vedno ažurne in aktualne informacije --> https://bit.ly/3dpowWn
--> 24/7 osebno chat svetovanje preko VIBER / WhastApp --> http://bit.ly/3dbeFD9

VIR: OZS, 30.4.2020