Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Odzivi na "megakorona" zakon

    Dobili smo prve odzive GZS in OZS na zadnji sveženj ukrepov za pomoč gospodarstvu. Na Gospodarski zbornici pravijo, da pozdravljajo hitro sprejemanje ukrepov, hkrati pa so razočarani, ker se ni upoštevalo nekaj, za mikro podjetništvo, bistvenih amandmajev :

    • Upravičenost do nadomestila za delavce, ki ne morejo opravljati dela zaradi višje sile, bi morala pripadati vsem delodajalcem, ne samo tistim z upadom prihodkov, kot sedaj razlaga zakon.
    • Sprememba pogojev za čakanje in začasen prihod v službo (sedaj 7 zaporednih dni)

    Na Obrtni zbornici pa so pripombe šle v smeri :

    • Spremembe pogojev za pridobitev in kasnejšo ohranitev pomoči .
    • Zajem tudi ostalih manjših in ranljivejših skupin podjetnikov.

    Vlada obljublja, da bo predloge upoštevala v naslednjem svežnju.

    Naj spomnimo, da smo pred sprejetjem zadnjega svežnja ukrepov tudi pri nas oddali nekaj predlogov, ki smo jih zbrali na področju koroškega malega gospodarstva. Naši predlogi so šlo v smeri:

    - Pri določanju pogojev za temeljni prihodek samozaposlenih se naj spremenijo pogoji, tako da bodo delovali stimulativno, ne da bodo prejemniki v primežu za vrnitev le tega.
    - Posebna obravnava tistih, ki so službo izgubili v času epidemije in ne ustrezajo pogojem za  nadomestilo za zavod (prekratka neprekinjena delovna doba, iztek pogodbe o zaposlitvi, …)
    - Pri določanju pogojev za pomoč samozaposlenim se naj nemudoma preveri še ostale zavarovalne podlage in skupine (polovični delovni čas zaradi malih otrok, delne invalide, …)
    - Omogočiti je potrebno direktno izplačilo plače na čakanju tistim osebam kjer se podjetje zaradi blokade računa odloči tako. Vlogo lahko poda tudi zaposleni.
    - Če podjetje zaradi dolgov ne ustreza zakonodaji za prejem pomoči in bodo zaposleni ostalih brez prihodkov se mora takšnim zaposlenim pomoč izplačati direktno na njihov TRR.
    - Velik problem bo likvidnost. Že Aprila, potem pa (četudi se počasi ukrepi začnejo sproščati) v vseh naslednjih mesecih. Podjetniški sklad in SID banka (možno tudi s pomočjo komercialnih bank) na pripravijo hitre likvidnostne linije, brez odvečne birokracije. Torej po načelu, pošlješ davčno številko, glede na bilance na spletu ocenijo tvojo sposobnost na osnovi leta 2019 in ti odobrijo likvidnostno posojilo s 100% garancijo države in podpisom osebnih menic direktorja in lastnika. Izredno pomembno je, da je tukaj birokracija enaka nič. Ker denar se bo rabil čez mesec dni, takoj. Podoben produkt je uvedla Addiko banka
    - Ponovna razprava o stroški zamika plačila kreditov. To je sedaj prepuščeno bankam in notarjem.


    Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?


    --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
    --> Zahtevaj ponudbo


    POMEBNO V ČASU EPIDEMIJE: 
    --> ZADNJE NOVICE - Koronavirus, podjetništvo, espe, s.p., čakanje, subvencije, pomoč
    --> Pristar je 24 ur/dnevno na voljo pogodbenim partnerjem preko posebnih komunikacijskih linij