Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Samozaposleni naj si takoj uredijo dostop do eDavkov

    Da bodo lahko izkoristili ukrepe interventnih zakonov, FURS samozaposlene poziva, naj si čim prej uredijo dostop do eDavkov (preko računalnika ali mobilne aplikacije). Le prek eDavkov bo namreč mogoče oddati izjavo za oprostitev plačila prispevkov in pridobitev temeljnega dohodka. Izjava bo na portalu na voljo od 14. aprila 2020 naprej.

    Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?


    --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
    --> Zahtevaj ponudbo


    POMEBNO V ČASU EPIDEMIJE: 
    --> ZADNJE NOVICE - Koronavirus, podjetništvo, espe, s.p., čakanje, subvencije, pomoč
    --> Pristar je 24 ur/dnevno na voljo pogodbenim partnerjem preko posebnih komunikacijskih linij

     

    Kot so sporočili iz FURS, se že intenzivno pripravljajo na izvajanje ukrepov, ki jih prinaša nov zakonski paket za omilitev posledic epidemije koronavirusa. Za koriščenje nekaterih ukrepov za samozaposlene (denimo za oprostitev plačila prispevkov in pridobitev temeljnega dohodka) bodo morali upravičenci oddati izjavo le prek eDavkov

    Izjava za oprostitev plačila prispevkov in za pridobitev temeljnega dohodka bo pripravljena in na voljo od 14. aprila naprej, zato FURS svetuje, da si samozaposleni do takrat zagotovijo dostop do eDavkov.

    Poleg tega svetuje še, da naj se osebno registrirajo v eDavke tudi tisti, ki so doslej imeli pooblaščenca za urejanje zadev s finančno upravo, saj bodo tako lahko lahko vse zadeve preverili in nadzorovali osebno prek računalnika ali mobilnega telefona, kljub temu, da bo pooblaščenec še vedno skrbel za komuniciranje s finančno upravo.

    VIR: Obrtna zbornica Slovenije