Ukrepi za samozaposlene

Natisni

Prišli smo do seznama ukrepov, ki bodo na voljo tudi za samozaposlene in ostale s.p.-je. Zagotovo je trajalo nekaj časa, da so ukrepe pripravili, glede na odzive pa so sedaj pripravljeni veliko bolj priročno in v obliki, da bo podjetnikom in espejem pomagali takoj.

Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?


--> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
--> Zahtevaj ponudbo


POMEBNO V ČASU EPIDEMIJE: 
--> ZADNJE NOVICE - Koronavirus, podjetništvo, espe, s.p., čakanje, subvencije, pomoč
--> Pristar je 24 ur/dnevno na voljo pogodbenim partnerjem preko posebnih komunikacijskih linij


Pri teh ukrepih so mišljeni samostojni podjetniki in druge samozaposlene osebe, direktorji družb z enim zaposlenim, zavarovani pod šifro 040. Torej vsi, razen popoldanski espeji. Zaposleni pri espejih, ki bi izgubili delo, padejo pod ukrepe za zaposlene na čakanju.

Do izredne pomoči oz teh ukrepo so upravičeni tisti, ki ​s posebno javno dostopno izjavo​ razglasijo prizadetost zaradi krize – tako naj bi se skrajšala birokracija pred ugotavljanjem upravičenosti do pomoči. Vendar pa bodo nadzorni mehanizmi pozneje ugotavljali resničnost izjav – če bodo ugotovili, da je izjava vsebovala neresnične podatke, bodo morali pomoč vrniti​.

Že prejšnji teden je bila uzakonjena možnost odloga plačevanja vseh obveznosti iz posojil (ne pa tudi lizinga!) pri slovenskih bankah in hranilnicah do 12 mesecev.

Na to temo smo že pisali:
Prvi predlogi za zaščito samozaposlenih
Možnosti za samozaposlene v trenutni situaciji ?

VIR: Lastni, Finance.si