Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    SAMOZAPOSLITEV - Slovenci bolj podjetni od ostalih Evropejcev

    Samozaposlitve oziroma lastnega podjetja si želi 45 odstotkov Evropejcev, kar je enako kot leta 2007, ugotavlja Eurostat. Možnost samozaposlitve pa bi izbralo 47 odstotkov Slovencev, odstotek več pa bi jih raje imelo status zaposlenega. Med glavnimi razlogi za to so vprašani navedli stabilnost zaposlitve in reden dohodek. 
     

    Želite pomoč pred in med zaposlitvijo ? Brezplačen kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

    Najmanj si svojega podjetja želijo Japonci
    V ZDA si samozaposlitve želi 55 odstotkov prebivalstva, kar je šest odstotnih točk manj kot leta 2007. Med Kitajci je takih 71 odstotkov, najnižji delež pa beležijo na Japonskem, kjer si svojega podjetja želi 39 odstotkov vprašanih.


    Tajani: Potrebujemo nova in inovativna podjetja
    Evropski komisar za podjetništvo in industrijo Antonio Tajani je izsledke Eurostata komentiral takole : "Podjetniški potencial v Evropi ni polno izkoriščen. Če bi odstotek ljudi, ki si želijo svojega podjetja dvignili le za nekaj odstotnih točk, bi imeli precej novi, inovativnih in ustvarjalnih podjetij. In na tem bi morala Evropa graditi, če si želi novih delovnih mest in večje prožnosti ob morebitnih novih krizah".

    Finance, Jurij Šimac, 4.6.10 13:43